Elszámoltatás? Csak a szokásos: nem állapítható meg bűncselekmény

MTI nyomán

Bűncselekmény hiányában megszüntette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a józsefvárosi MSZP-s feketekassza ügyében indult eljárását – írja csütörtöki számában a Magyar Idők, utalva arra: a kerületi ügyészség az ügy iratai alapján helybenhagyhatja a határozatot, vagy további nyomozásra is kötelezheti a szervet.

A cikk felidézi: a lap tavaly szeptemberben számolt be arról, hogy birtokába jutott egy hangfelvétel, amelyen Komássy Ákos, a szocialisták VIII. kerületi elnöke beszél az MSZP pártigazgatójával, Katona Tamással. Komássy egyebek között kifejtette, hogy 2014-ben a szervezet “feketekasszájából” finanszírozták azokat a kiadásaikat, amelyeket nem tudtak bizonylattal fedezni.

A kormánypárti lap cikke után Tényi István és a Fidelitas nevében Böröcz László (a még fiatalabb fiatal demokraták viselt dolgaitól itt is olvashat) is feljelentést tett költségvetési csalás gyanújával; az eljárás megszüntető határozatát Tényi küldte meg a Magyar Időknek. A NAV döntését azzal indokolta, hogy

Hírdetés

„a tényállás alapos, hiánytalan, valóságnak megfelelő tisztázása érdekében foganatosított nyomozati cselekmények eredménye – adatgyűjtés, adatbázisok, nyilvántartások vizsgálata, kibocsátott megkeresésekre adott válaszok – alapján”

semmilyen bűncselekmény nem állapítható meg.

A lap arra emlékeztet: az MSZP józsefvárosi elnöke korábban azzal a magyarázattal állt elő, hogy a hangfelvételen szereplő feketekassza egy úgynevezett házipénztár, amely feketére festett lemezből készült, ezért nevezik így. Később az MSZP budapesti pénzügyi ellenőrző bizottságának vizsgálata azt állapította meg, hogy a kerületi szervezet nem követett el jogszabályba ütköző tevékenységet.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »