Elszabadult Európában a pokol – a csadoros honfoglalás

Összecsapások robbantak ki a bevándorlók és rendőrök között Spanyolországban egy bevándoló halála miatt. Összetűzésekre került sor Norvégiában is, Svédországban pedig fokozzák a rendőri készültséget, miután két néger élősködő halálra késelt két svédet egy IKEA-áruházban.

Eközben Görögországba és Olaszországba továbbra is ezrével érkeznek a migránsok, a szerb főváros parkjai pedig megteltek menekültekkel.

Műanyagszékekkel dobálták meg a bevándorlók a rendőröket a spanyolországi Salouban. A Barcelona melletti városban azután szabadultak el az indulatok, hogy egy társuk kiesett egy harmadik emeleti erkélyről és meghalt egy razzia során, eddig tisztázatlan körülmények között. A migránsok a rendőröket hibáztatják, és a vonatközlekedést is megbénították.

Kezdenek elszabadulni az indulatok Európa más részein is. Norvégiában fiatal migránsok barikádokat emeltek és kövekkel dobálták meg a rendőröket egy befogadóállomáson. A hatóságok válaszul börtönnel és kitoloncolással fenyegették meg őket.

Hírdetés

Svédországban a rendőrség újabb erőket csoportosított át a menekülttáborok környékére, miután kiderült: hétfőn két eritreai bevándorló késelt halálra két svéd állampolgárt egy IKEA-üzletben. Az 55 éves anyát és 28 éves fiát a jelek szerint minden ok nélkül mészárolta le a menekülttábor két lakója.

A görög Kosz-szigetén pedig verekedés tört ki egy túlzsúfolt menekülttáborban, a görög hatóságok ugyanis nem képesek megbirkózni az egyre nagyobb áradattal.

Egyre súlyosabb a helyzet Szerbiában is, ahol jelenleg minimum 70 ezer migráns táborozik. Belgrádban a közparkok tele vannak menekültekkel, akik Magyarországon keresztül akarnak továbbmenni Nyugat- és Észak-Európába.

Németországban a menekülttáborok mára gyakorlatilag megteltek. „Amikor először voltam belügyminiszter öt évvel ezelőtt, körülbelül negyvenezer menedékkérő jött évente Németországba. Idén az eddigi becslések szerint tízszer annyi, 400 ezer érkezik majd, de a végső szám még ennél is jóval nagyobb lehet” – nyilatkozta a német belügyminiszter.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »