Elszabadult a pokol Tovarniknál, gyerkeket nyomtak össze

Elszabadult a pokol Tovarniknál, gyerkeket nyomtak össze

Teljes a káosz, elszabadult a pokol a horvát határ menti Tovarniknál.

Mint a Hír TV tudósítója elmondta, több gyermek rosszul lett a tömegben, őket kiemelték onnan. A mentők is a helyszínen vannak. Munkatársunk beszámolója szerint a rendőrök nem is avatkoznak be, aki átmászik a határon felállított kordonokon, azt hagyják menni. (15.20)

Százasával szerették volna átengedni Horvátországba Szerbiából a menekülteket, akik azért vannak annyian ott, mert a nemrégiben elrendelt magyar határzár miatt a migránsok útvonala jelentősen megváltozott, így arra vették az irányt.  Körülbelül 5000 ember gyűlt össze délután háromra a helyszínen, a rendőrség már erősítést is kért, de képtelenek ennyi embert kordában tartani. (15.00)

Hírdetés

Öt busz érkezett, az ott várokozó migránsokért – jelentette a Hír TV helyszíni tudósítója. De ezekre a buszokra csak a tömeg mintegy tizede fér fel. Nagy a nyugtalanság, mivel több család szétszakadt. A helyszínre rohamrendőrök is érkeztek jelentős számban, ők próbálják fenntartani a rendet. (Tovarnik, 14.00 óra)

Az 5500 migráns fele úgy döntött, nem vár tovább és mivel nem kaptak semmilyen támogatást és információt arról, hogy meddig kell várniuk, gyalog elindulnak a sínek menték. A rendőrök jobb belátásra térítették őket, mondták nekik, hogy jönnek buszok, ezért visszamentek a vasútállomásra, de egyórás ultimátumot adtak, hogy valami menjek értük. A migránsok fenyegető mozdulatokat tettek a Hír TV stábjára, mivel mindenki tudja, hogy szerdán mi történt Röszkén, és megtudták, hogy magyar tévéstábról van szó. (Tovarnik, 13.00 óra)

Korábbi tudósításunk a helyszínről!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »