Elsüllyedt egy óriás méretű teherhajó az Atlanti-óceánon

Elsüllyedt egy óriás méretű teherhajó az Atlanti-óceánon

Nyoma veszett, felthetően elsüllyedt egy teherhajó az Atlanti-óceán déli részén. A Marshall-szigeteki zászló alatt hajózó, de dél-koreai tulajdonú, 260 ezer tonna teherbírású Stellar Daisy​ igazi óriás, írja a BBC.

A hajón 24 fős személyzet tartózkodott, de eddig csak két Fülöp-szigeteki tengerészt sikerült élve kimenteni egy mentőtutajról, írja uruguayi forrásokra hivatkozva az AFP.

Pénteken a személyzet egyik tagja szöveges üzenetben közölte, hogy a 312 méter hosszú Stellar Daisy teherhajó süllyedni kezdett a vízben.

Hírdetés

Az uruguayi haditengerészet értesítette a vészhelyzetről a közelben lévő kereskedelmi hajókat, melyek azonnal megkezdték a kutatást. Állítólag erős üzemanyagszag terjengett a levegőben.

A dél-koreai külügyminiszter bejelentése szerint a felderítő egységek jelenleg is keresik az eltűntnek nyilvánított 22 embert. Dél-Korea Brazília és Uruguay segítségét kérte a kutatáshoz.

A Nagyon Nagy Ércszállító (Very Large Ore Carrier, VLOC) osztályú teherhajó 312 méter hosszú. A 260 ezer tonna teherbírású hajó egy dél-koreai cég tulajdonában áll, Brazíliából indult és a Marshall-szigetek felé tartott, a személyzet 16 tagja Fülöp-szigeteki, 8 pedig dél-koreai állampolgár volt, írja a BBC.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »