Elsüllyedt a teherhajó 4000 luxusautóval a fedélzetén

Elsüllyedt a teherhajó 4000 luxusautóval a fedélzetén

Közel két héttel azután, hogy tűz ütött ki a fedélzetén, végleg elmerült a teherhajó. A tűz keletkezése után a 22 fős legénységet a portugál légierő mentette ki.

Elsüllyedt a luxusautókat szállító teherhajó az Atlanti-óceánon 13 nappal azután, hogy a fedélzetén tűz ütött ki – írta az Independent-re hivatkozva a Hirado.

A Felicity Ace nevű teherhajó Németországból szállított autókat az Egyesült Államokba. A hajó kedden süllyedt el – közölte a portugál haditengerészet.

A hajó mintegy 400 kilométerre az Azori-szigetektől süllyedt el, miközben vontatták. A 13 napja keletkezett tüzet a mentőcsapatok korábban eloltották. A Felicity Ace menedzsere elmondta, hogy a 200 méter hosszú hajó először jobbra dőlt, majd elsüllyedt.

Hírdetés

A Felicity Age február 16-án gyulladt ki, a portugál légierő evakuálta a 22 fős legénységet, a vízi jármű ezután legénység nélkül sodródott az Atlanti-óceánon. A 17 ezer tonna kapacitású teherhajó luxusautókat szállított, korábbi értesülések szerint 4000, közel 440 millió dollár értékű jármű veszett oda.

“Már dolgozunk azon, hogy minden, az incidens által érintett autót kicseréljünk” – mondta Angus Fitton a Porsche Cars North America, Inc. PR alelnöke.

A hatóságok tartottak attól, hogy a hajó beszennyezi az óceánt, mivel 2000 tonna üzemanyagot és 2000 tonna olajat is szállított,

azonban a portugál haditengerészet közölte, hogy néhány roncsdarab és csak egy kisebb olajfolt maradt a helyszínen, amit eltávolítottak.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »