Első költségvetés-módosítás Léván

Első költségvetés-módosítás Léván

Arcvédő maszkban, a szükséges óvintézkedéseket betartva ülésezett a városházán a lévai testület. Petra Števková képviselő nehezményezte, miért nem tartanak más városokhoz hasonlóan online-tanácskozást, mint ahogy azt egyes szakbizottságok tették.

Már az első idei ülésen módosították a tavaly elfogadott büdzsét, és 86 450 eurót különítettek el a pandémiával kapcsolatos óvintézkedésekre. Az egyes számú szlovák alapiskola kerítésének, járdáinak javítására 13 ezer eurót, a kettesszámú alapiskola hőszigetelésére 21 524 eurót hagyott jóvá a testület. A komposztáló felújítására 6 ezer eurót fordítanak, új játszóterek tervdokumentációjára 7 ezer eurót szánnak Léván. Jelentős összeget, 62 300 eurót szánnak az önkormányzati iskolák konyháinak teljes felújítására. A Schoeller parkban a tó és a Perec patak összekötésére 19 ezer eurót fordítanak a tőke jellegű kiadásokra elkülönített összegből. A lévai testület ismét foglalkozott a zsidó iskola tervezett felújításával, illetve az ezzel kapcsolatos önrész jóváhagyásával. A lévai zsinagóga mögötti épületben lévő zsidó iskola felújítására 316 216 eurót hagyott jóvá a testület, a felújítás összköltsége 1,2 millió euróra rúg, és a Norvég Alap támogatja. Az épület jelenleg a Lévai Művelődési Központ kezelése alatt áll, és a felújítást követően kulturális rendezvényeket, kézműves tanfolyamokat, különféle továbbképzéseket, előadásokat tartanak majd az épületben. Megnyitják a Tolerancia központját, ahol virtuális sétát tehetnek a látogatók a szeredi koncentrációs tábor területén. A Tandem Levice – Érd sikeres pályázat megvalósítására, amely az Interreg program keretében valósul meg, 3 059 euró önrészt hagyott jóvá a testület, a projekt összköltsége 20 399 euró. Léva önkormányzata tavaly júliusban nyújtotta be a pályázatot a határon átívelő együttműködésre. Közös rendezvényeket szerveznek a két város idős lakosai számára, a tartalmas baráti eszmecserék, kulturális programok mellett sor kerül az idősek társadalmi és szociális helyzetének a megvitatására.

Hírdetés

A hatékony tapasztalatcsere érdekében számos fórumot, ismeretterjesztő előadást terveznek az érintettek számára, megszólítva a szlovákiai és a magyarországi város nappali foglalkoztató központjait és idősek klubjait.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »