Elrettentő film készült a jövő migránsainak

Elrettentő film készült a jövő migránsainak

Újabb rendhagyó módszert alkalmaz Ausztrália a menekültek elriasztására: másfél milliárd forintnak megfelelő összegből televíziós alkotást készítettek “Utazás” címmel.

Az alkotás középpontjába a menekülttábori borzalmak és a kegyetlen embercsempészek kerültek. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Több mint másfél milliárd forintnak megfelelő összegből készült el Ausztrália legújabb tévés filmje, az Utazás – írja a Huffington Post. Az alkotás középpontjába a menekülttábori borzalmak és a kegyetlen embercsempészek kerültek.

A filmet Afganisztánban, Malajziában és Indonéziában készítették az ausztrál bevándorlásügyi minisztérium megrendelésére, és olyan afgán menekültekről szól, akik Ausztráliába próbálnak meg eljutni, de – mint ahogy az a filmből egyértelműen kiderül – nem gondoltak bele, milyen veszélyes útra vállalkoztak.

Az alkotás egyértelműen a hasonló út megtételén morfondírozó “potenciális migránsoknak” szól.

Afganisztánban múlt hét pénteken vetítették, de előtte már Pakisztánban, Iránban és Irakban is sugározták. Az arab nyelven kívül a perzsa, pastu és urdu szinkronon is dolgoznak már. A Mail Online információi szerint angol szinkront nem terveznek.

Van értelme egy ilyen filmnek?

A film készítői elmondták a brit lapnak, hogy ők csak tanítani szeretnék a migránsokat, és meg akarják őket óvni az embercsempészektől és a rájuk váró fölösleges csalódásoktól.

A filmes elrettentés sokak szerint haszontalan módszer, mondván: aki úgy gondolja, hogy egy alkotással el lehet tántorítani valakit egy ilyen nagyságú út megtételétől, az nem tudja, kikről is forgatott filmet.

Forrás:  Huffington Post / hirado.hu

The post Elrettentő film készült a jövő migránsainak appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »