Elrendelték a zsidó származású Horst Mahler átadási letartóztatását

Elrendelte a Fővárosi Törvényszék a Sopronban elfogott Horst Mahler átadási letartóztatását, aki saját bevallása szerint is zsidó származású. A németországi férfit holokauszttagadó levelei, felvételei és röpiratai miatt ítélte el a potsdami és a mannheimi bíróság, ezeket terjesztette újságírók és politikusok között.

A 81 éves német férfi sajtóhírek szerint a Vörös Hadsereg Frakció terrorista csoport egykori alapítója volt,
majd szélsőjobboldali lett.

A német hatóságok által kibocsátott elfogatóparancs alapján őrizetbe vett 81 éves férfi ideiglenes átadási letartóztatását indítványozza a Fővárosi Főügyészség. Horst Mahler azzal érvelt, hogy nem kétszer ítélték el, hanem összbüntetést kapott. 2009-ben Németországban tíz évre ítélték, de két éve egészségügyi állapota miatt felfüggesztettet kapott.

Hírdetés

Egy könyvet is írt, melyről Horst Mahler úgy gondolja, ezért akarják őt újra börtönbe küldeni. Amikor kiszabadult, előadásokat tartott a kötetről, a találkozókról pedig felvételt is készített. A bíróság ezután döntött úgy, hogy maradék büntetését is le kell töltenie.

A tolószékes férfi azzal érvelt, hogy a börtönben nehezen mozog. A lábát korábban amputálták. Erre a bíró azt közölte: mivel az átadási letartóztatást büntetés-végrehajtási intézetben kell letöltenie, jelezni fogja számukra, hogy legyenek tekintettel a férfi állapotára.

Az átadási letartóztatást a bíróság június 26-ig rendelte el.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »