Elrendelték a Magyarországon elfogott pakisztáni gyilkos letartóztatását

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság egy hónapra elrendelte a nemzetközi elfogatóparancs alapján Magyarországon elfogott, többszörös emberöléssel is gyanúsított pakisztáni férfi letartóztatását – közölte a Fővárosi Főügyészség vasárnap az MTI-vel.

Közleményük szerint a megalapozott gyanú tárgyát 2009 és 2017 között, Pakisztánban elkövetett bűncselekmények képezik. A pakisztáni férfi ellen – a legfőbb ügyész döntése alapján – magyar büntetőeljárás indult, amelyet a Fővárosi Főügyészség irányítása mellett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat le.

Hírdetés

Mint írták, a nyomozó hatóság őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki a férfit aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás, fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás, lőfegyverrel visszaélés és minősített rablás miatt.

A Fővárosi Főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, mivel álláspontja szerint a férfi jelenléte csak így biztosítható az eljárásban, és csak így zárható ki annak veszélye, hogy újabb bűncselekményt kövessen el. A végzés védelmi fellebbezés miatt nem végleges – áll a közleményben.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »