Elrejthetjük a hívószámunkat

Elrejthetjük a hívószámunkat

Nem a régiesen telefonbetyárkodásnak nevezett helytelenkedéshez akarunk tippeket adni, de néha szükséges ez a trükk.

Még fiók James Bonddá sem kell válni ahhoz, hogy időnként szükség legyen a hívószámunk gyors elrejtésére. Például mikor a szakinak (szerelőnek, ügynöknek – nem kívánt törlendő) már átadtuk az előleget, s többé nem veszi fel hívásunkra a telefont, vagy aggódunk, hogy csakis a mi számunkat nyomja ki.

Olyankor jól jöhet egy igen egyszerű trükk, amivel gyorsan felhívhatjuk a mobilunkról rejtett számról, kiderítendő, hogy minden hívást mellőz, vagy csak a miénket. A módszer természetesen bármilyen operációs rendszerű készüléken működik, legyen az droid vagy iOS.

Annak, aki még nem ismerné:

Hírdetés

Nyissuk meg a mobil tárcsázóját, s írjuk be a kívánt telefonszámot, de mielőtt még indítanánk a hívást, közvetlenül a szám elé pötyögjük be a

#31#

kódot, s utána következhet a szám, tetszés szerint 06-tal, vagy +36-tal írva. Például a 06301234567 helyett a #31#06301234567 hívást kell elindítani, s a hívott fél nem fogja látni a számunkat.

A rejtett számot más néven el is menthetjük, s a jövőben szükség esetén külön névjegyként (címként, kontaktként) használhatjuk.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »