Elrabolt emberek visszatérése – 4400 – 1.

Elrabolt emberek visszatérése – 4400 – 1.

Naponta tűnnek el emberek a világon nyomtalanul. Magyarországon is több ezer eltűntet tartanak nyilván. Vélhetően a legtöbbjük esetleg bűncselekmény áldozata lett, de biztosan semmit sem lehet tudni róluk. Aztán vannak, akik egyszer csak előkerülnek, és kiderül a sztori…

Hírdetés

A világ számos országában eltűnt emberek visszatérnek, és a legtöbbjük rendelkezik valamilyen adottsággal, valamilyen képességgel, amivel korábban nem. Van, aki gyógyítani tud, más tárgyakat képes mozgatni, megint más látja egy-egy pillanatra a lehetséges jövő egy-egy lehetőségét.
Gondolom, mindez eddig elég misztikusan, de mindenképpen figyelemfelkeltően hangzott. Egy kedves ismerősünk javaslatára kezdtünk el egy sorozatot nézni, amely a 4400 címet viseli. Egy fénygömbbel korábban elrabolt emberek térnek vissza a Földre a jövőből, mindegyiküknek különleges képessége van. Feladatuk: megváltoztatni az emberiség jövőjét, pontosabban fogalmazva: megmenteni az emberiséget attól, ami vár rá. Hogyan fogadja őket a társadalom? Hogyan viszonyulnak egymáshoz? Mi a jó, mi a rossz? Ki a jó és ki a rossz? Hogyan húznak szét és hogyan fognak össze?
A sorozat lebilincselő, a 45 epizódot 2-3 hét alatt végignéztük estéről estére. Nekem többször elszorult a torkom, mert látom benne, hogy mennyi igazság van. Mennyivel szebb lehetne ez a világ háborúk, kizsákmányolás, betegségek nélkül. Amikor az emberi lét értelme nem a másik megrövidítése, hanem megsegítése lenne.
Hiszem, hogy mindannyian különlegesek vagyunk, és okkal, céllal születünk erre a világra. Feladatunk van. Nem kell filmsorozat, vagy különleges képesség, hogy ezt felismerjük, vagy valóra váltsuk.

De jó lenne Magyarországon 4400 ilyen embert találni – összefogni velük, és megváltoztatni, jobbá tenni mindent. Szeretettel ajánlom a sorozatot mindenkinek. Maximálisan illik az Emberiseg.hu szellemiségébe.


Forrás:emberiseg.hu
Tovább a cikkre »