Előzetesbe került a pedofil, akit elfogott a jobbikos képviselő a négyeshatoson

Mint arról beszámoltunk a 22 éves férfi a 4-es villamoson fogdosott egy kisfiút. A gyerek többször ellökte magától, ám ő újra, meg újra megpróbálta megérinteni először a combját, majd a nemi szervét. Édesanyja hangosan számon kérte a pedofilt, ám a zsúfolásig teli járművön senki sem sietett a segítségére. A Mester utcánál az anya, a kisfiú, és a fogdosó is leszállt. A megállóban folytatódó szóváltásra figyelmes lett Szilágyi Zsolt, és odalépett hozzájuk. A pedofil ekkor menekülőre fogta a dolgot. A IX. kerületi jobbikos önkormányzati képviselő azonnal hívta a rendőrséget, közben utána eredt, és feltartóztatta, majd a helyszínen tartotta, az egyenruhások kiérkezéséig.

Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezett a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken egy férfit, akit azzal gyanúsítanak megalapozottan, hogy egy villamosjárat belvárosi szakaszán szeméremsértő módon viselkedett egy kiskorú fiúval – közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel.  A tájékoztatás szerint a férfi úgy vélte, hogy a kiskorú egyedül utazik, ezért mellé ült és emberi méltóságát sértő módon simogatni kezdte. A fiúval utazó édesanyja a villamosról leszállva számon kérte a gyanúsítottat, akit egy járókelő a rendőr érkezéséig visszatartott. Az ügyészség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, a bíróság megalapozottnak találta az indítványt.

Hírdetés

Bár a gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését, a bíróság álláspontja, hogy az elfogás körülményeinek és a tanúk vallomásainak ismeretében nem merülnek fel észszerű kételyek. A végzés szerint fennállnak az előzetes letartóztatásnak az ügyész által hivatkozott indokai. A gyanúsított nem lakik a bejelentett lakóhelyén. Büntetett előéletű és feltételes szabadság hatálya alatt viselkedett szeméremsértően; megalapozottan feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el.

Enyhébb kényszerintézkedés elrendelésére a terhelt személyi körülményei miatt és azért sem volt lehetőség, mert korábban már büntették kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt – sorolták. A szeméremsértés vétségével gyanúsítható férfi előzetes letartóztatásáról szóló végzés nem jogerős – olvasható a közleményben. Csütörtökön a Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott a police.hu oldalon, hogy Ferencvárosban, a 4-es villamoson szerda délután a 22 éves, fővárosi A. Krisztián odalépett egy gyermekhez, kezét a sértett belső combjára tette és simogatni kezdte őt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »