Előzetes letartóztatásban a fia megölésével gyanúsított kolozsvári férfi, több részletre is fény derült

Előzetes letartóztatásban a fia megölésével gyanúsított kolozsvári férfi, több részletre is fény derült

Előzetes letartóztatásba helyezték a hatóságok azt a kolozsvári férfit, akit 8 éves kisfia meggyilkolásával gyanúsítanak a hatóságok.
A 46 éves férfit szerdán tartóztatták le 24 órára a kolozsvári táblabíróság ügyészei, akik 8 éves kisfia fogva tartásával, családon belüli erőszakkal és szándékos emberöléssel vádolják.

A Monitorul de Cluj helyi lap ügyészségi forrásokra hivatkozva csütörtökön azt írta, hogy T. Gy. beismerte tettét, arról azonban nem tudott beszámolni az ügyészeknek, mi késztette arra, hogy megölje gyermekét.

Az ügyészek szerint a férfi múlt szombattól, július 25-étől kezdődően tartotta fogva 8 éves kisfiát, majd 26-ára virradó éjszaka gyilkolta meg. Utána két napig a gyerek holttestével a gépkocsijában bujkált a rendőrség elől, akik kedden reggel fedezték fel a gyilkosságot.

A férfit végül szerdán este 20 óra körül sikerült elfogni Alsófüle település határában. A nyomozók láttán egy késsel felvágta az ereit, ám a rendőrök a helyszínen ellátták a sebeit, túlélte az öngyilkossági kísérletet. Elfogása után kórházba szállították.

A Kolozs megyei rendőr-főkapitányság – mint arról beszámoltunk –, kedden délután bocsátott ki körözést a férfi ellen, arra kérve a lakosságot, tárcsázza az 112-es sürgősségi hívószámot, ha látja valahol. Nem hivatalos információk szerint a rendőrök a helyi lakosság jelzése nyomán bukkantak a településeken kívül menekülő férfi nyomára.

Hírdetés

 Alaposan megkérdőjelezi a nyomozók munkájának hatékonyságát, hogy adott Facebook-csoportokon már hétfőn olyan információk keringtek, miszerint a gyanúsított személygépkocsiját szemtanúk aznap Oláhléta környékén látták. Kérdéses, hogy miért nem fésülték át a környéket a nyomozók már aznap.

A nő, aki látta a férfi gépkocsiját a gyilkosság helyszínének közelében, az Evenimentul Zilei online kiadásának elmondta: taxisként hamar felismerte a rendőrség által keresett autót, ezt jelezte a Facebookon, majd a rendőrségnek is.

Maria Stan szerint a nyomozók előbb telefon hívták, majd este nyilatkozatot is vettek tőle, de érthetetlen módon továbbra sem keresték a környéken az autót. Ezt végül az általa jelzett helytől 700 méterre találták meg.

A gyermek eltűnéséről az édesanyja bejelentése nyomán bocsátott ki tájékoztatást a hétvégén a rendőrség. ifjabb T. Gy. július 25-én késő este édesapjával együtt távozott, azóta nem látták őket, és az édesanya nem tudott kapcsolatba lépni sem gyermekével, sem annak apjával. Lapunk úgy tudja, hogy az elvált szülők felváltva nevelték a gyermeket, aki az elmúlt időszakban az apjával tartózkodott.

A Ziarul Clujean beszámolója szerint az anya azután értesítette a rendőrséget a gyerek eltűnéséről, hogy T. Gy. késett a találkozóról, melyen át kellett volna adnia a nőnek a kisfiát, akire 30 napig vigyázott.

A lapnak telefonon nyilatkozó Takács Annamária elmondta: a férfi kiabálni kezdett neki a telefonba, az üvöltötte: „Túl késő!”. Ekkor már sejtette, hogy gyereke nincs életben, mondta az édesanya, aki ezután rögtön hívta a rendőrséget.

Takács Annamária úgy nyilatkozott, nem tartotta képesnek gyerekgyilkosságra volt férjét, és nem érti, ha féltékeny volt, miért nem neki vagy az élettársának ártott, miért a gyerek életét vette el. Hozzátette, örül, hogy T. Gy. öngyilkossági kísérlete nem járt sikerrel, ugyanis így egész életében szenvedni fog tettéért.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »