Előzetes letartóztatásba helyezték a sztárügyvédet

Előzetes letartóztatásba helyezték a sztárügyvédet

CIKKÜNK FRISSÜL.

– Csak nem a Gyurcsány? – kérdezte kocsijából kikiabálva egy jó kedvű sofőr a Hungária körúton, miközben lapunk megpróbált fényképet készíteni a dugóban előtte álló rendőrautóról, pontosabban az annak hátsó ülésén helyet foglaló letartóztatott személyről. Aki viszont nem Gyurcsány Ferenc volt, hanem Busch Béla sztárügyvéd, az ELTE jogi karának korábbi tanszékvezetője, egykori bíró. 

A jogász ellen abban a büntetőeljárásban rendelték el szerdán a kényszerintézkedést, melyben Oszter Sándorral együtt befolyással üzérkedéssel vádolják. Pontosabban azzal, hogy egy adócsalással vádolt vállalkozótól tízmilliókat csaltak ki azzal a fals ígérettel, hogy segítenek neki megúszni a szabadságvesztést és az előzetes letartóztatást. 

Utóbbit Busch immár saját magának sem tudta elintézni. A tárgyalásra reggel még házi őrizetből érkezett, délután már rendőrautóval távozott – a szerda estét már biztosan rácsok mögött tölti. A rendőrök – bár a kezükben vezetőszárral érkeztek – végül nem bilincselték meg a 64 éves férfit. 

A letartóztatásról azután határozott a Budapest Környéki Törvényszék, hogy az ügyészség váratlanul bejelentette, kétséget kizáró bizonyíték – egy lehallgatási hanganyag – áll a hatóságok rendelkezésére, mely szerint

Hírdetés

http://mno.hu/

Busch Béla egy hozzá közel álló ügyvéden keresztül vette rá vádlott-társát, Keserű Sándor Izraelt, hogy vonja vissza terhelő vallomását.

Keserű új, képtelen történetekkel teli vallomásáról két nappal ezelőtt lapunk is beszámolt. Többek között olyan állításokkal szórakoztatta a jelenlévőket, hogy az elsőrendű vádlott, V. Tamás Tibor egy halott csirkével beszélgetett, és hogy korábbi, hétfőn visszavont vallomásával csak azért terhelte be Buscht és Osztert, mert a börtönben az ablakon belógatták neki egy papíron, mit kell vallani, és ő aszerint cselekedett. 

Az egyébként filmproducer Keserű Sándor Izraelt azzal vádolják, hogy ő kérte és vette át a pénzt az átvert vállalkozótól Oszter Sándor és Busch Béla nevében. A filmes szerdán folytatta a hétfőn megkezdett, meglehetősen abszurd vallomását, többek között olyan állításokkal, mint hogy egyáltalán nem tud helyszínekre visszaemlékezni; 

a tárgyalás helyszínéül szolgáló épületbe is csak azért talál oda mindig, mert olyan, mintha sombrero – mexikói kalap – lenne a tetején.

Előadása végén Andréka Zoltán ügyész megkérdezte Keserűtől, hogy megkereste-e valaki azzal, hogy változtasson a vallomásán. Nemmel felelt. 

Busch Béla korábban ügyvédként eljárt a Kulcsár-ügyben, és a miniszterelnök tanácsadójának Habony Árpádnak is volt védője. 2010-ben Navracsics Tibortól átvehette a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »