Először nyilvánított fehér fajvédelmet képviselő csoportot terrorszervezetnek az USA

Először nyilvánított fehér fajvédelmet képviselő csoportot terrorszervezetnek az USA

Az Egyesült Államok történetében először nyilvánított terrorszervezetnek fehér fajvédelmet hirdető csoportot, írja a Washington Post.

Az USA az elmúlt években jellemzően iszlamista csoportokat minősített globális terrorszervezetnek, de most az oroszországi kötődésű Orosz Birodalmi Mozgalmat is ennek nyilvánította.

Az Orosz Birodalmi Mozgalomról viszonylag kevés hír jelent meg eddig. A külügyminisztérium háttértájékoztatója szerint a csoport azt jelölte meg céljaként, hogy helyreállítsa az orosz autokratikus monarchiát, és véget vessen a liberalizmus és a demokrácia rothadásának.

Hírdetés

Az orosz csoport félkatonai kiképzéseket tart, nemzetiszocialista aktivistáknak tanított közelharcot és taktikaifegyver-használatot a hírszerzők szerint. Állítólag annak a svéd férfinak a kiképzésében is részt vettek, aki 2016-ban akart bombát robbantani egy göteborgi bevándorlónegyedben.

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma az orosz szervet néhány tagját meg is nevezte, ők nem utazhatnak be az USA-ba, és velük az amerikai állampolgárok és cégek nem is üzletelhetnek.

Elemzők úgy vélik, hogy az orosz csoport terroristává minősítése Donald Trump imázsának javítását szolgálja, aki antifa tüntető halálával (is) végződő 2017-es charlottesville-i tüntetés után a zsidó-liberális média követelőzése ellenére sem ítélte el fehér fajvédő csoportokat.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »