Először kupagyőztes a Zalaegerszeg (Labdarúgás)

Először kupagyőztes a Zalaegerszeg (Labdarúgás)

A Zalaegerszegi TE szerdán hosszabbításban 2–0 arányban diadalmaskodott a másodosztályú Budafoki MTE felett a MOL Magyar Kupa döntőjében a Puskás Arénában, így a következő idényben a Konferencia Liga selejtezőjében szerepelhet. A sorozat 113 éves történetében a 83. finálén a 19. győztest avatták, ugyanis a kék-fehérek először hódították el a trófeát. A Budafok szintén először nyerhetett volna, eddigi legjobb szereplése 2017-ben az elődöntő volt.

A Zalaegerszeg az első perctől ráerőltette akaratát a másodosztályú riválisára, amely negyedóra után kiszabadult a szorításból és elvétve lövésig is eljutott. A 20. percben már csak a keresztléc mentette meg a zalaegerszegi csapatot a góltól, majd a kipattanó után kialakult veszélyes helyzetben kétszer is a védők tisztáztak a gólvonal előtt. A Budafok a szünetig hátralévő időben veszélyesebben játszott, azonban az ígéretes akciókat nem sikerült gólra váltania, mert az utolsó kulcspasszokba rendre hiba csúszott.

Hírdetés

A térfélcserét követően sem változott a játék képe, az alacsonyabb osztályú alakulat támadóbb szellemben futballozott, ennek nyomán a zalaegerszegi védelem sem tétlenkedett. Az idő előrehaladtával kiegyenlítetté vált a találkozó, a csapatok egyre kevesebb kockázatot vállaltak, inkább a biztonságra helyezték a hangsúlyt. A hajrához közeledve a ZTE próbálta átvenni az irányítást, ám a Budafok szervezett védekezésével megakadályozta a helyzetek kialakulását, így következhetett a hosszabbítás.

A ráadásban többször is percekre beszorult az elfáradó Budafok, de hősies és önfeláldozó védekezéssel tartotta a gól nélküli döntetlent. A nehéz időszakot átvészelve az utolsó 15 percre rendezte sorait a fővárosi együttes, viszont a 117. percben Németh Dániel egy eladott labdából megindulva éles szögből leadott lövésével eldöntötte a kupa sorsát. A kegyelemdöfést Szalay Szabolcs keresztlécről hálóba vágódó szabadrúgása adta meg a remekül küzdő riválisnak.

Eredmény, Magyar Kupa, döntő: Budafoki MTE–Zalaegerszegi TE 0–2 (gólszerzők: Németh 117., Szalay 120+2.) – hosszabbítás után.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »