Élősködőt akartok – nesztek! Okos ez a Trump bácsi

Az elnök azt írta, komolyan gondolkozik rajta, hogy az illegális bevándorlókat azon városokban helyezzék el, amelyek nem működnek együtt bevándorlásellenes intézkedéseinek megvalósításában.Donald Trump azt írta Twitterén: komolyan gondolkozik rajta, hogy politikai ellenfelei városaiba vigyék, és ott engedjék szabadon azokat az illegális bevándorlókat, akiket a déli határnál fogtak el.

Az amerikai elnök konkrétan „sanctuary cities”-t (menedékvárosokat) emleget, amely kifejezést azokra a helyekre alkalmazzák, ahol helyi törvények korlátozzák az együttműködést a központi kormányzat bevándorlással kapcsolatos akcióival, de kifejezetten sok ilyen város van Amerikában, a CNN név szerint San Franciscót említi meg.

Hírdetés

A Fehér Ház meg is próbálta átnyomni Trump javaslatát a belbiztonsági minisztériumon, sikertelenül. Kirstjen Nielsen belbiztonsági minisztert azonban éppen a napokban távolítottak el váratlanul posztjáról.

Trump furcsa tervét azzal indokolja, hogy a Demokraták nem hajlandók megváltoztatni a „nagyon veszélyes, bevándorlást támogató törvényeket”. De Trumpnak az is szúrhatja a szemét, hogy a Demokraták nem engedték át a határfal megépítését.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »