Előre tekint a NordTelekom

A NordTelekom október 20-án, pénteken tartja rendkívüli közgyűlését, amelyen az alaptőke zárt körben történő, 50 millió forintos emeléséről dönthetnek részvényesek. A 10 forint névértékű részvények kibocsátási ára 16 forint lenne. A kurzus az elmúlt egy hónapban 12 forint és 21 forint között, míg az elmúlt 5 napban 17 és 19 forint között mozgott. A tőkeemelésből befolyó összeget az angliai ügyfélkörük bővítésére fordítják, részleteket a közgyűlés utánra ígért lapunknak Gácsi Mihály, a társaság elnöke.

Forrás: AFP

A legutóbbi adatok szerint a NordTelekomnak már kétezer angliai ügyfele van, s a társaság jó növekedési lehetőséget lát ezen a piacon, hiszen a becslések szerint 300 ezer lehet a Nagy-Britanniában élő magyarok száma, míg a legutóbbi népszámlálás adatai szerint 1,2 millióra tehető a kint ideiglenesen vagy végleg letelepedett lengyelek száma. Számukra kínál a NordTelekom mobiltelefon- és internetszolgáltatást.

Az egyik ottani szolgáltatóval szerződtek a hálózat használatára, s a fogyasztóknak egy magyar vagy egy lengyel vezetékes számot is kínálnak, amely a mobiltelefonjukon csörög, így az otthoniak az esti órákban kedvező vagy ingyenes tarifával hívhatják a kint élő hozzátartozójukat.Természetesen ehhez magyar, illetve lengyel nyelvű ügyfélszolgálatot is működtetnek, ami különösen a tömbökben élő és ezért angolul nem jól beszélő lengyeleknek lehet fontos.

Hírdetés

Az internetalapú, ingyenes távbeszélgetési lehetőségek terjedése halványítja, viszont az otthoni idősebb generáció tagjainak berögzült telefonálási szokásai táplálják a sztorit. Az is fontos, hogy megalapították a Reenger Zrt.-t, amely az Angliában folytatott távközlési tevékenységhez járulhat hozzá befektetők bevonásával.

A NordTelekom az idei második fél évben már konszolidálja az ang­liai leánycéget, ami jól is jön, mert az első féléves jelentés szerint az adózás előtti eredmény 8,82 millió forint volt mínuszban, szemben az előző év azonos időszakának 11,01 millió forintos veszteségével. Bár a NordTelekom erre az évre már árbevétel-bővülést tervezett, ez még egyáltalán nem tükröződött az első féléves számokban. A társaság az angliai pluszbevételtől remél fordulatot.

A NordTelekom jogelődjét a Keystone Internet Services Kft. (korábbi nevén Nextra) alapította még 2005-ben. Egy évvel később bevásárolta magát a Beltáv, és a társaság nevét NordTelekomra változtatta. A NordTelekomot 2009-ben vezették be tőzsdére. A cég távközlési tevékenység végzéséhez kapcsolódó kiegészítő szolgáltatásokat nyújt. Főtevékenysége az internetszolgáltatás, de a távközlési szolgáltatások teljes spektrumát nyújtja: bérletvonal, ADSL, IPTV, vezetékes telefon (VOIP). A cég nagytulajdonosa a Beltáv 54,16 százalékkal.

A múlt hét végén arról érkezett hír, hogy a társaság értékesítette összes saját részvényét, 433,8 ezer darabot. Ez is arra utal, hogy valamire készül a NordTelekom, s most minden forrást összegereblyéznek.

Angliai magyarok a célkeresztben


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »