Előre, demokraták!

A palack- és galambposta, avagy a gondolatolvasás – ezen kívül aligha maradt csatorna az MSZP és a DK között, amelyen még nem küldték el egymást melegebb éghajlatra. Biztos, hogy hatalomra és nem elmeorvosra van szükségük?

 „Gyurcsány levelet írt Botkának!” – közölte örvendezve Józsi csepeli boltossal az üzletbe betoppanó törzsvásárlója. Ödön Úr egykor a Csepel Művekben volt jogász, jelenleg nyugdíjas, és megrögzött Bolgár György rajongó. Kálmán Olgában ugyanis kicsit csalódott, amióta a Hír TV-hez igazolt, mert hiába a közös Orbán-utálat, a Jobbikot még haszonlesésből sem bírta. 

„Nem baj, addig sem jár lopni!” – válaszolt rezignáltan Józsi, akit az ellenzéki csiki-csuki már meglehetősen untatott. De mivel Ödön Úrnál húsz deka párizsi beszerzése együtt járt egy parlamenti politikai vitanappal, beletörődve visszakérdezett: mégis, mit írt az a Gyurcsány?

„Azt írta, hogy össze kell fogni, és nem egymást utálni!” – számolt be Ödön Úr, aki néha önmagával is ellentmondásba került a baloldalinak nevezett összefogással kapcsolatban. Gyurcsányt kedvelte, mert karakán gyerek, viszont pártban az MSZP-hez vonzódott. Összességében azonban a „szeressük egymást gyerekek” programot tartotta követendőnek.

„Aztán miért utálják egymást? Nem az Orbánt kellene együtt utálniuk?” – vetette fel Józsi boltos, noha nem volt igazán kíváncsi a válaszra. A mostani és majdani húsz deka parizerek eladása motiválta.

„Elvi kérdésekről van itt szó, Józsikám!” – lendült bele Ödön Úr, és elmagyarázta, hogy Gyurcsány nem akar Botka alá befeküdni, a Botka viszont új fejezetet akar nyitni a baloldalon, és el akar határolódni a 2010 előtti vezetőktől.

„Miért, a Botka meg a többi mostani szoci nem volt főnök annak idején?” – kezdett kissé ingerültté válni az „elvi kérdések” kapcsán Józsi, hozzátéve, hogy miért most és nem akkor voltak annyira okosak, amikor Gyurcsányék szétlopták az országot.

Hírdetés

„Nem úgy van az, a Gyurcsánynak nem kell lopnia, van annak pénze elég!” – védte meg „sztárját” Ödön Úr, de mélyebben nem akarta a témát forszírozni. Ugyanis sajnos saját magának sem tudta megmagyarázni, hogy miképpen lett Gyurcsány milliárdos becsületes úton. Azt meg a Csepel Művek szétverésekor tapasztalta, hogy bizonyos vagyon felett nincs olyan kifejezés, hogy elég. S hát a szoci vezetők kétszínűsége is zavarta. Így inkább a választási rendszer bírálatába kezdett, mondván, hogy az a baj, hogy csak egy forduló van, és így az ellenzéknek már most meg kell egyeznie.

„Miért, ha most nem tudnak, mitől tudnának később?” – értetlenkedett Józsi boltos, aki szerint, ha valaki hülye, az a választási fordulók számától függetlenül hülye marad. Már úgy pártpolitikailag. Mellesleg érdekelné az is, hogy az Ödön Urat miért foglalkoztatja ennyire ennek a két majomnak a marakodása?

„Mert változásra van szükség! Meg baloldali fordulat kell!” – válaszolt kicsit elbizonytalanodva a volt vállalati jogász. Ödön Úr ugyanis gyakorta magának sem tudta elmagyarázni, hogy valahogy miért más mindig az MSZP és a DK baloldalisága, mint az ő csepeli baloldalisága. De végül megtalálta a mentő érvet: Orbán kivezet minket Európából, a baloldalnak, nekünk kell oda visszavezetnünk az országot! Ez a választások tétje: Orbanisztán vagy irány Európa!

Józsi boltos kedvesen Ödön Úr kezébe nyomta a húsz deka párizsit, majd barátságosan kikísérte a boltból. Aztán előre mutatott, és mondta, hogy menjen tovább egyenesen a Szent István úton, aztán a Kossuth utcánál forduljon jobbra. Onnan már csak egy sóhajtás az az Európa!

Ő viszont, ha egy mód van rá, maradna ott, ahol van. Magyarország ugyanis egy csöppet régebben van Európában, mint a nagyságos és méltóságos Európai Unió.

Máté T. Gyula

Máté T. Gyula

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Gúnyhatáron túl, Humor, Jegyzet, Publicisztika


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »