Előnyből várja a visszavágót a Sepsi OSK (Labdarúgás, Román Kupa)

Előnyből várja a visszavágót a Sepsi OSK (Labdarúgás, Román Kupa)

Remek hangulat fogadta a csapatokat a Sepsi OSK Arénában a Román Kupa-elődöntő első mérkőzésén. A sepsiszentgyörgyi együttes az első negyedórában vezetést szerzett a címvédő Universitatea Craiova ellen, amely aztán a szünet után vitatott tizenegyest értékesítve egyenlített, azonban a házigazdák a hajrában megszerezték a győzelmet. A visszavágóra három hét múlva kerül sor a Ion Oblemenco Stadionban.

A házigazdák lerohanták ellenfelüket, már a 4. percben vezetést szerezhettek volna, Marius Ștefănescu labdaszerzés után kapura tört, azonban túlságosan kivárt, így Vladimir Screciu szerelte. Cristiano Bergodi csapata a 14. percben került előnybe, Cristian Bărbuț átfűzte magát a védőkön, majd az érkező Ștefănescu elé gurított, aki nem hibázott (1–0). A folytatásban újabb helyzet adódott a vendég kapu előtt, Bărbuț szabadrúgása után Nicolae Păun az oldalhálóba fejelt. Az első félóra után a címvédő magához ragadta a kezdeményezést, viszont mezőnyfölénye meddőnek bizonyult. A szünet előtt Bărbuț még egy távoli lövéssel próbálkozott, azonban Mirko Pigliacelli kiöklözte.

Hírdetés

A második félidőben visszakapcsolt a háromszéki gárda, amit a Craiova igyekezett a javára fordítani, ám Jovan Marković fejesét Niczuly Roland hárította. A folytatásban egyenlítési lehetőséghez jutott az olténiai együttes, Radu Petrescu tizenegyest ítélt, ugyanis a partjelző úgy látta, Andres Dumitrescu szabálytalankodott Gustavo Vagenin ellen, a büntetőrúgást pedig Andrei Ivan értékesítette (1–1). Az egyenlítést követően ismét óvatosabbá vált a Craiova, sárga lapok árán tördelte a játékot. A hajrában váratlanul betalált a Sepsi OSK, a 87. percben Dumitrescu előkészítését Cătălin Golofca a jobb alsóba lőtte (2–1), bebiztosítva a piros-fehér mezeseknek a győzelmet.

Román Kupa, elődöntő, első mérkőzés: Sepsi OSK–Universitatea Craiova 2–1 (1–0). Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, mintegy 6000 néző. Vezette: Radu Petrescu (Bukarest). Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Bălașa, Mitrea, Dumitrescu – Bărbuț, Păun, Vașvari (Aganović, 73.), Ștefănescu (Tincu, 90+3.) – Tudorie, Golofca (Askovszki, 88.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi. Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Screciu (Cîmpanu, 79.), Papp, Bancu – Crețu, Roguljić (Vagenin, 46.), Bic (Nistor, 46.) – Baiaram (Găman, 61.), Marković (Koljić, 60.), Ivan. Vezetőedző: Laurențiu Reghekampf. Gólszerzők: Ștefănescu (14.), Golofca (87.), illetve Ivan (55. – tizenegyesből). Sárga lap: Ștefănescu (56.), Dumitrescu (90+1.), illetve Vătăjelu (68.), Screciu (75.), Bancu (79.), Ivan (90.).

További eredmény: FC Voluntari–FC Argeș 2–0 (gólszerzők: Rață 18., Armaș 29.).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »