Elon Musk ultimátumot adott a Tesla dolgozóinak

Elon Musk, a Tesla elnök-vezérigazgatója közölte az összes alkalmazottal, hogy kirúgja őket, ha nem térnek vissza az irodába, és nem fejezik be a távmunkát.

A világ leggazdagabb embere, aki a SpaceX űrmissziók vezetője és a Twitter átvételére pályázik, közölte a Tesla alkalmazottaival, hogy a koronavírus-járvány kezdetén, 2020-ban bevezetett távmunkafeltételek többé nem elfogadhatók – közölte az Independent.

Musk e-mailt küldött az alkalmazottainak, amely az Electrek elektrotechnikai hírportálhoz és a Bloomberg gazdasági hírügynökséghez is eljutott. Ebben Musk azt írta, hogy az irodai dolgozóknak minimum heti 40 órát kell helyben dolgozniuk. „Bárkinek, aki távmunkát szeretne végezni, minimum (és úgy értem, minimum) heti 40 órát az irodában kell töltenie, vagy távoznia kell a Teslától. Ez kevesebb, mint amit a gyári munkásoktól elvárunk” – írta.

A Tesla álláspontja ellentétben áll más vezető cégek, például az Apple és a Google álláspontjával, amelyek hibrid megközelítést alkalmaznak, és nagyobb rugalmasságot kínálnak a távmunkát illetően.

Hírdetés

Musk a következővel folytatta e-mailjét: „Minél magasabb beosztásban vagy, annál láthatóbbnak kell lennie a jelenlétednek.”

„Ezért éltem annyit a gyárban – hogy a sorban utánam következők lássák, hogy mellettük dolgozom. Ha nem így tettem volna, a Tesla már rég csődbe ment volna.

„Vannak persze olyan cégek, ahol erre nincs szükség, de mikor szállítottak utoljára egy nagyszerű új terméket? Régen volt már. A Tesla a Föld bármelyik vállalata közül a legizgalmasabb és legjelentősebb termékeket hozta és hozza létre, és ténylegesen gyártja is. Ez nem úgy fog megtörténni, hogy telefonálgatunk.

Hozzátette, hogy az új irodai szabályok alól bizonyos kivételeket lehet tenni, de csak olyan „kivételes közreműködők” esetében, akik megkapják közvetlenül az ő jóváhagyását.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »