Elon Musk úgy gondolja, hogy hamarosan itt a III. világháború

Meglepő kijelentést tett a világ egyik legsikeresebb üzletembere, Elon Musk, a Tesla vezetője. Véleménye szerint, az, hogy a mesterséges intelligencia fejlesztése már a nemzetek szintjén zajlik, könnyen a harmadik világháború kitöréséhez vezethet – ezt a gondolatát a Twitteren osztotta meg a nagyvilággal.

Igazán szokatlan állítás ez olyasvalakitől, aki forradalmasította az autózást, az űrutazást, hipergyors vákuumvasutat épít és újratervezte az űrhajósok szkafanderét is, de úgy tűnik Musk a mesterséges intelligenciáról és a robotokról már nincs olyan jó véleménnyel. A milliárdos nemrég az ENSZ-nek is levelet írt, hogy tiltsák be a gyilkos robotokat, vagyis az autonóm fegyvereket.

Hírdetés

China, Russia, soon all countries w strong computer science. Competition for AI superiority at national level most likely cause of WW3 imo.— Elon Musk (@elonmusk) 2017. szeptember 4.

Musk a tweetjeiben Észak-Koreát is megemlítette, szerinte az ázsiai ország sosem fogja kilőni az atomtölteteket, mert ők is tudják, hogy ez egy öngyilkos vállalkozás lenne számukra.

NK launching a nuclear missile would be suicide for their leadership, as SK, US and China wd invade and end the regime immediately— Elon Musk (@elonmusk) 2017. szeptember 4.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »