Elon Musk nevetségessé tette Merkel lehetséges utódját

Elon Musk nevetségessé tette Merkel lehetséges utódját

Fotó: MTI/EPA/DPA-Zentralbild/Patrick Pleul

Alig egy hónap telt el azóta, hogy Angela Merkel kancellár lehetséges utódja, Armin Laschet a kollégáival nevetgélt a háttérben, miközben a német elnök, Frank-Walter Steinmeier az áradások áldozatai hozzátartozóinak fejezte ki részvétét. A politikus megítélésének a szeptember 26-án esedékes parlamenti választások előtt nem tett jót a lencsevégre kapott jelenet, Laschet ugyanis nem csupán a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke január óta, de Észak-Rajna–Vesztfália miniszterelnöke is, azaz az esőzések miatti áradások által leginkább sújtott tartományok egyikének vezetője.

Úgy tűnik, a német politikusra rájár a rúd, ugyanis a minap ismét kínos pillanatokat örökítettek meg a kamerák, ezúttal azonban nem ő nevetett, hanem Elon Musk tört ki hangos nevetésben, látván, hogy a CDU elnöke mennyire nem ért az autóiparhoz.

Laschet annak apropóján találkozott a minap a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatójával, hogy utóbbi pénteken látogatást tett a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében. A Forbes üzleti magazin emlékeztetett: Elon Musk 2019-ben jelentette be, hogy a berlini–brandenburgi nemzetközi repülőtér közelében építik fel első európai, a sanghaji gyár után a második USA-n kívüli üzemüket. A hétmilliárd dolláros beruházásból megvalósuló helyszínen akkumulátorokat, meghajtási rendszereket gyártanak, és elektromos autókat szerelnek össze, a gyár megnyitását azonban már többször el kellett halasztani.

Hírdetés

A brüsszeli Politico azt írta, Laschet személyesen kísérte körbe Elon Muskot a gyárlátogatáson, ahol a kamerák előtt megkérdezte a dél-afrikai származású amerikai mérnököt, hogy  Mi a jövőjük a hidrogén-üzemanyagcellás és az elektromos autóknak?

A kérdés hallatán Elon Musk kínos nevetésben tört ki, majd azt felelte:  a hidrogén- és elektromos hajtású autó nyilvánvalóan időpocsékolás.

A kínos jelenetet Laschet azzal igyekezett oldani, hogy közben németül arról magyarázott a sajtó jelen lévő képviselőinek, hogy hosszú ideje tudományos vita van arra vonatkozóan, hogy melyik technológia válhat uralkodóvá hosszú távon. A Politico megjegyzi, Laschet számára a pénteki találkozás a világ egyik legjelentősebb vállalkozójának számító Elon Muskkal eredetileg azt a célt szolgálta volna, hogy megfiatalítsa kampányát a vészesen közeledő parlamenti választások előtt, ehelyett azonban csak egy újabb rosszul sikerült médiaszereplést tudhat magáénak.

 A Reuters beszámolója szerint egyébként Elon Musk a gyárlátogatást követően azt nyilatkozta, hogy „remélhetőleg hamarosan megkapjuk az engedélyt az első autók gyártására, ha szerencsénk lesz, már októberben.” A a brandenburgi környezetvédelmi ügynökség egyelőre nem adta meg a végső jóváhagyást, így a további késéseket sem lehet kizárni, tehát előfordulhat, hogy Musk várakozásaival ellentétben a gyártás csak 2022-ben indulhat meg.

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »