Elon Musk bemutatta az Ukrajna számára készített béketervét

Elon Musk bemutatta az Ukrajna számára készített béketervét

Elon Musk amerikai–kanadai–dél-afrikai milliárdos hétfőn a Twitteren mutatta be az Ukrajna számára készített béketervét. Ahogy azonban a brit Sky News állomás megjegyezte, az újságírók és akadémikusok azonnal azt tanácsolták neki, hogy maradjon inkább a technológiánál és a befektetéseknél.

  „Újra választásokat (sic!) kell tartani az elcsatolt területeken az ENSZ felügyelete alatt. Ha ez a nép akarata, akkor Oroszország kivonul onnan. A Krím hivatalosan is legyen Oroszország része, ahogy 1783 óta volt (Nyikita Hruscsov hibájáig). Biztosítani kell a Krím vízellátását. Ukrajna pedig semleges marad“

– írta hétfőn Musk.

Hírdetés

Mihaljo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó azt válaszolta Musknak, hogy jobb javaslata van: „1. Ukrajna felszabadítja területeit. Beleértve az elcsatolt Krímet is. 2. Oroszországot demilitarizálják és megfosztják nukleáris fegyvereitől, hogy többé ne fenyegethessen másokat. 3. A háborús bűnösöket nemzetközi bíróság elé állítják“.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is reagált Musk béketervére. Hétfő este közvélemény-kutatást indított a Twitteren, amelyben megkérdezte: „Melyik Elon Muskot szeretitek jobban? – Azt, aki Ukrajnát támogatja. – Azt, aki Oroszországot“. Szavazni kedd estig lehet.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »