Élőben közvetítették egy nő csoportos megerőszakolását

Letartóztattak három férfit Svédországban, a gyanú szerint élőben közvetítették a Facebookon egy nő csoportos megerőszakolását – írja a Guardian. A támadás vasárnap történt Uppsala városában.

Hírdetés

A rendőrség nyilatkozatban közölte, hogy a bűncselekmény elkövetését egy Facebook-csoportban élőben közvetítették, és a felvétel megtekintői közül jelentették az esetet a hatóságoknak. A rendőrök a város egyik lakásában három, 1992 és 1998 között született férfit fogtak el, és a helyszínen egy nőt is találtak. Hozzátették: az áldozat 1998-ban született.

Sajtóértesülések szerint a közösségi oldalon közzétett videót már eltávolították, a rendőrség pedig azt kéri, hogy ha valakinek van másolata a felvételről, adja át azt a hatóságoknak.

Az ilyen típusú, élő adások közzétételének lehetősége komoly etikai és politikai kihívásokat jelent, hiszen bárkinek lehetősége van arra, hogy videókat osszon meg közvetlenül az okostelefonjáról. Míg a hagyományos televíziós szolgáltatóknak számos korlátozásnak kell megfelelniük, az élő közvetítések készítői az esetek többségében nem szembesülnek ezekkel a feltételekkel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »