Előbb érkezik a 10 fokos lehűlés – animáció

Előbb érkezik a 10 fokos lehűlés – animáció

Míg keleten 30 fok felett tetőzik a hőmérséklet, hétfő estétől a nyugati és északi tájakra megérkezik a lehűlés. Záporok, zivatarok is itt várhatók.

Vasárnap még marad a meleg, nyári idő sok napsütéssel, legfeljebb északnyugaton és a középső tájakon lehet kisebb zápor, zivatar. A Dunántúl északi felén élénk lehet a délies szél. Nem lesz front térségünkben.

Délután 30-35 fokos maximumok várhatók.

A legfrissebb prognózisok alapján viszont a jövő hét első napjai meghozzák a változást időjárásunkban. Várhatóan az északnyugati tájakra már

Hírdetés

hétfő napközben megérkezik a hidegfront,

a légmozgás északnyugatira fordul, eleinte megélénkül, majd az esti órákban a Dunántúlon meg is erősödik – írta az Időkép.

Az éjszaka folyamán egyre nagyobb területen feltámad a szél, nyugaton viharos széllökések is lehetnek. Kezdetben északon, északnyugaton, estétől a Dunántúlon is kialakulhatnak záporok, zivatarok. A zivatarcellákat heves kísérőjelenségek, mint jégeső, felhőszakadás is kísérhetik.

Kezdetét veszi a lehűlés, északnyugaton a legmelegebb órákban is 30 fok alatt marad a hőmérséklet, máshol azonban még 30 fok feletti értékekre, kánikulára számíthatunk napközben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »