Előbb a két karját, majd a fejét vágták le az ISIL pribékjei – a fejét meg gyerekterrorista rugdalhatja

Rendkívül kegyetlen módon végzett ki az Iszlám Állam terrorszervezet egy állítólagos kémet Afganisztánban.
A közösségi hálózatokon pénteken a dzsihadisták afganisztáni logójával megjelent videó szerint a férfinek először két karját vágták le, majd lefejezték. A felvétel valódiságát, illetve azt, hogy mikor vették fel a videót, független forrásból egyelőre nem lehetett ellenőrizni.

Hírdetés

A közel nyolcperces filmen egy férfi látható, aki „bevallja”, hogy információkat gyűjtött és adott át a hatóságoknak az Iszlám Állam magas rangú parancsnokairól. A férfi – szakértők szerint – pakisztáni pastu dialektusban beszélt arról, hogy a pakisztáni titkosszolgálat (ISI) megbízásából épült be a iszlamisták közé.

Ezt követően, az állítólagos kémet eltakart arcú, kardokkal felfegyverzett férfiak egy fához láncolták. Az utolsó képsorokon pedig egy maszkot viselő gyereket látni fekete egyenruhában, az Iszlám Állam jelképével, ahogy egyik lábával a levágott fejre nehezedik.

Biztonsági elemzők úgy tudják, az Iszlám Állam afganisztáni harcosainak többsége a pakisztáni tálib szélsőségesek egykori tagjaiból kerültek ki. Iszlámábád attól tart, hogy a hadsereg tisztogató hadműveletei elől Afganisztánba menekült szélsőségesek, most megvethetik lábukat a szomszédos országban, és onnan jelenthetnek fenyegetést Pakisztánnak.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »