Előállították az Alfahír főszerkesztőjét

Tarlósék ma délelőtt a 373 millió forintba kerülő, teljesen értelmetlen tranzitzóna kialakítása mellett szavaztak, holnap kezdődhetnek a munkálatok. A hétfő óta tiltakozó jobbikosokat rendőrök vezették el a helyszínről.

Mint ismert, hétfőn reggel jobbikosok és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai – köztük portálunk főszerkesztője, Magvasi Adrián – foglalták el a Verseny utcai Novák piac területét, ahová Tarlós Istvánék 373 millió forintból költöztetnék át a budapesti pályaudvarok tranzitzónáit.

Stummer János, a Jobbik regionális igazgatója elmondta: a budapesti Jobbik szerint nem kell semmilyen tábor, sem ideiglenes, sem állandó a főváros területére, ezért tiltakozó akcióba kezdtek, és ha kell, napokig tartják a frontot a Verseny utcában.

A tiltakozókat sok kritika érte, mivel többen úgy gondolták, még mindig jobb, hogy a bevándorlók egy tranzitzónában vannak elhelyezve, és nem a pályaudvarokat lepik el. Csakhogy a dolog nem ilyen egyszerű: a tervezett zóna néhány perc sétára van a Keleti pályaudvartól, és mivel nem is zárt, a migránsok, akik alig várják, hogy feljussanak egy vonatra és nyugatra mehessenek, vissza fognak térni a pályaudvarra. Amennyiben ezt nem engedik nekik, abból akár erőszakos demonstráció is kialakulhat, ráadásul az értelmetlen intézkedés miatt esetlegesen felbőszült bevándorlók a tervezett tranzitzóna területétől egy karnyújtásnyira elhaladó vonatokat is megpróbálhatják megrohamozni.

A blokádot hirdetők hétfő reggel óta éjjel-nappal a piac területén tartózkodtak, a Jobbik pedig ma a Fővárosi Közgyűlésben szóban és molinóval is kifejezték álláspontjukat (Budapest nem menekülttábor!), a fideszes többség mégis megszavazta, hogy 373 millió forintból kialakítsák a 800-1000 főt befogadni képes tranzitzónát.

A munkálatokat már a holnapi nap folyamán szeretnék megkezdeni, a rendőrség pedig ezekben a percekben nagy erőkkel a helyszínre érkezett. A területen tartózkodó tiltakozókat, Stummer Jánost, Hegedűs Lorántnét, Kálló Gergelyt és Magvasi Adriánt felszólították a távozásra, ám ők nem voltak hajlandóak elhagyni a területet. A rendőrök ezt követően előállították őket.

Az esettel kapcsolatban a Jobbik Budapesti Szervezete az alábbi közleményt adta ki:

Hírdetés

A mai napon Stummer János budapesti regionális igazgatót és a fővárosi Jobbik aktivistáit előállították a blokád alá vont Verseny utcai piac területéről. A Jobbik álláspontja szerint rövid határidőn belül nem lehet olyan viszonyokat teremteni, amelyek alkalmassá teszik ezt a területet arra, hogy az ide telepítendő ideiglenes menekülttábor feloldja a Keleti pályaudvar tranzitzónájában kialakult kaotikus állapotokat.

Amíg a Jobbik javaslatainak megfelelően nem valósul meg a teljes határzár, és létre nem jönnek a visszafordító állomások, addig a nemzetközi és hazai vonatközlekedés magyar utazóközönséget nem sértő átszervezésével párhuzamosan a hermetikusan lezárt Keleti pályaudvart korridorként használva kell működtetni annak érdekében, hogy a jelenleg illegálisan Magyarországon tartózkodó bevándorlók mihamarabb és az ország számára a lehető legkisebb terheléssel elhagyhassák az országot.

 

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »