Élő közvetítés közben lőttek le két rádióst

Három embert vettek őrizetbe azt követően, hogy lelőttek két rádióst Dominikán. A BBC beszámolója szerint a két áldozat Leónidas Martínez újságíró, a 103,5 FM rádió igazgatója és Luis Manuel Medina, a rádió hírműsorának kommentátora. Dayana García, a rádió titkárnője megsebesült a támadásban.

Az adást élőben közvetítették a Facebook-on. A videón látni lehetett, amint Medina éppen az országos híreket olvasta be a mikrofonba, majd két lövés hallatszott, de az újságíró még néhány másodpercig folytatta a munkáját – közölte az AFP francia hírügynökség.

Hírdetés

Még mielőtt a videó megszakadt volna, látni lehetett, ahogy az újságíró riadtan néz a stúdióba lépő emberre, akit nem látni a felvételen, majd egy női hangot lehetett hallani, amely háromszor azt kiáltotta: lőnek, majd elsötétült a képernyő.

A rádió alkalmazottai elmondták, hogy a támadó először agyonlőtte az igazgatót az irodájában, onnan ment a stúdióba, ahol meggyilkolta az újságírót, majd rálőtt a titkárnőre.

A SIP amerikai jogvédő újságíró szervezet elítélte a tragédiát, gyors és alapos vizsgálatot szorgalmazott a gyilkosság felelősének megtalálása és felelősségre vonása érdekében.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »