Élő bejelentkezésben közölte, hogy lelőtt két rendőrt, majd öngyilkos lett

Élő bejelentkezésben közölte, hogy lelőtt két rendőrt, majd öngyilkos lett

Felkavaró eseményekről számolt be a hatóság az Egyesült Államokban, ahol egy férfi élő közösségi média bejelentkezésben számolt be arról, hogyan lőtt le két rendőrt, majd saját maga ellen fordította fegyverét.

Két rendőrtisztet lőtt meg karácsony kora reggel egy családon belüli erőszakkal gyanúsított férfi, aki a lövöldözésről az internetre is posztolt, miközben az események zajlottak – közölték a Kansas állambeli hatóságok az Egyesült Államokban.

A rendőrséget helyi idő szerint péntek este fél 12 körül hívta fel egy nő, akit állítása szerint volt párja, Malik Rogers bántalmazott. A 22 éves hölgy elmondta, hogy pénteken a férfi hívatlanul megjelent az otthonánál. Rogers az ablakon keresztül próbált meg bejutni a házba, mielőtt egy kisgyerek beengedte volna az ajtón – számolt be róla a Fox News. 

Miután bejutott, egy kézifegyvert fogott a nőre, akit arcon is ütött – közölte Wichita rendőrkapitánya. Jason Stephens arról is beszámolt, hogy a férfi – aki gyilkossági kísérletért és súlyos testi sértésért feltételesen volt szabadlábon – egy nappal korábban állítólag nyakon ragadta volt élettársát, és fizikailag bántalmazta.

Miután kihallgatták az áldozatot, két járőr elment Rogers lakására, hogy családon belüli erőszak vádjával letartóztassa. Kezdetben megpróbáltak tárgyalni vele, de a 24 éves férfi nem volt hajlandó feladni magát. Ehelyett inkább visszavonult a lakásába.

A rendőrök tudták, hogy a férfi feltételesen van szabadlábon, és az előző nap fegyverrel követett el erőszakos bűncselekményt – mondta Stephens, aki kiemelte, a két járőr mindent megtett, hogy erőszakmentesen oldja meg a helyzetet.

Hírdetés

Amikor ez nem sikerült, behatoltak a lakásba és erővel próbálták meg letartóztatni a férfit, aki azonban nagyobb termetének köszönhetően annak ellenére is visszaverte a próbálkozásokat, hogy sokkolót is bevetettek ellene.

Rogers a fürdőszobába menekült, ahová az egyik rendőr azonnal utána eredt, ekkor azonban egy fegyverrel találta szemben magát. A férfi két lövést adott le, az egyik járőrt a karján, a másikat a combján sebesített meg.

A hatóságok kiürítették az épületet. Miután a rendőrök visszavonultak, egy SWAT-csoport, valamint válságtárgyalók próbáltak meg kapcsolatba lépni Rogersszel a békés megadás reményében, eközben azonban egy újabb lövést hallottak.

Stephens rendőrkapitány hozzátette: körülbelül ugyanebben az időben szereztek tudomást egy közösségi média élő bejelentkezésről, amelyben a férfi fegyverrel a kezében lényegében arról beszélt, hogyan lőtt le két rendőrt. Mint később kiderült, Rogers öngyilkos lett. A két rendőrtisztet súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A wichitai rendőrség által megosztott fotón Malik Rogers fegyvert fog a rendőrökre.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »