Élő adásban rúgták ki Karácsony Gergelyt

Élő adásban rúgták ki Karácsony Gergelyt

Élő adásban mondta fel a Párbeszéddel kötött szövetséget az Együtt válaszmányi elnöke – írja a Hír TV. Szigetvári Viktor az ATV reggeli műsorában jelentette be, hogy véget ért az Együtt és a Párbeszéd választási szövetsége, miután Karácsony Gergely „lepaktált” az MSZP-vel.

Hírdetés

Kell egy közös ajánlat – erről beszélt a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje csütörtök este az ATV műsorán. Karácsony Gergely szerint az ellenzéki pártoknak vissza kell térniük a közös program, közös lista, közös miniszterelnök-jelölt politikájához. A politikust annak kapcsán kérdezték, hogy sajtóhírek szerint ő lehet az MSZP kormányfőjelöltje is. Karácsony ezzel kapcsolatban azt mondta: „ha az MSZP elfogad engem miniszterelnök-jelöltként, akkor azt az MSZP el fogja mondani”.

A felvetésre, hogy nincs-e ilyen tárgyalás, kitérően annyit válaszolt: nem vett részt olyan egyeztetésen, amelynek az lett volna az elsődleges kérdése, hogy ki lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. „Beszéljünk erről őszintén: én nem tudok olyan felmérést, amelyben ne én lennék az ellenzék legnépszerűbb politikusa” – fogalmazott a beszélgetés egy pontján, később hozzátéve, hogy ma az ellenzék rosszabbul áll, mint négy éve, ezt a folyamatot kell megfogni és hitet adni az embereknek. Feltette azt a kérdést is: ha az ellenzéki pártok nem tudják „egymás szagát elviselni”, akkor miért várják el, hogy a választópolgárok megmozduljanak.

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »