Élő adásban nyugtatta az embereket Putyin, minden rendben lesz

Élő adásban nyugtatta az embereket Putyin, minden rendben lesz

Amerikai lejárató hadjáratként beszélt az offshore-ügyről az orosz elnök. Vlagyimir Putyin arról nem beszélt az orosz tévénézőknek, hogy indul-e a 2018-as elnökválasztáson.

A maratoni adásban az elnök azzal igyekezett eloszlatni az orosz gazdaság mélyrepülése miatti aggodalmakat, hogy jövőre véget ér a recesszió. „Remélem, sőt szinte biztos vagyok benne, hogy ez egy átmeneti helyzet, és az árak vissza fognak menni, ahogy a boltok lépésről lépésre megtelnek hazai áruval vagy legalábbis stabilizálódnak, ez az, amit most látunk” – válaszolta egy kérdésre Putyin.

Vlagyimir Putyin nem számít arra, hogy a Nyugat hamarosan feloldja a gazdasági büntetőintézkedéseket. Ahogy arra sem, hogy a terrorizmust a közeljövőben vissza lehet szorítani. Az orosz elnök szerint a nemzetközi offshore-botrány az amerikaiak műve, ők szivárogtatták ki a panamai ügyvédi iroda iratait a német sajtónak. A papírok Putyin közvetlen baráti körének titkolt pénzügyeit is leleplezték.

„A Süddeutsche Zeitung annak a médiaholdingnak a része, amely az amerikai Goldman Sachs korporáció része” – hívta fel a figyelmet az orosz elnök.

Az orosz elnök 2001 óta évente egyszer válaszol élőben nézői kérdésekre a 11 időzónára osztott országban. Idén a műsort három televízió és rádióadó közvetítette.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »