Elnémult a tárgyalóban a lánya megerőszakolásával vádolt apa

Elnémult a tárgyalóban a lánya megerőszakolásával vádolt apa

Hallgat a bíróságon a kiskorú lánya megerőszakolásával vádolt férfi. Korábban tagadta bűnösségét, de a DNS-vizsgálat ellene szól.

Bilincsbe verve érkezett az első tárgyalásra a tápiószőlősi férfi. Több mint egy éve van előzetes letartóztatásban, a vád szerint megerőszakolta a 13 éves lányát.

„A sértett lábait szétfeszítette, ráfeküdt és közösült vele, ami a lányának fájdalmat okozott. A közösülés következtében a sértett teherbe esett. A cselekményt követően a sértett azon kijelentésére, hogy az esetet elmondja édesanyjának, a vádlott figyelmeztette, hogy ne merje!” – ismertette Szegedi András ügyész a tárgyaláson.

Az anya hónapokkal később vette csak észre, hogy lánya terhes. Az áldozaton abortuszt hajtottak végre, majd az eltávolított magzaton DNS-vizsgálatot végeztek. ƒ„Az igazságügyi hemogenetikai szakértői vélemény szerint igen nagy valószínűséggel az eltávolított magzat biológiai apja L. R. vádlott” – tette hozzá a Pest Megyei Főügyészség munkatársa.

A vádlott tagad. A bíróságon nem tett vallomást, ezért a bíró a rendőrségi vallomását olvasta fel. „A gyermekek az anyjuk pártján állnak, kaptak tőle egy nevelést, ha büntetni kellett, akkor én voltam a fekete bárány, azt is akarta, hogy a gyerekek az apjuktól tartsanak. Én nem nyúlnék a lányomhoz egy ujjal sem, nem követtem el a bűncselekményt” – hangzott el L. R. vádlott vallomása Szalay Csaba tanácselnök bíró tolmácsolásában.

Ha a férfit bűnösnek találják, tíz év szabadságvesztésre is ítélhetik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »