Elmeszelték az osztrák sajtót a Bicskén készült kép miatt

Megtévesztően tudósított egy szeptemberi, Bicskén történt incidensről az osztrák sajtó az Osztrák Sajtótanács szerint, ezért helyreigazításra szólította fel az érintett lapokat.

Elmarasztalta az osztrák sajtót az Osztrák Sajtótanács, mert több lapban is „nem mindig a helyes kontextusban” tudósítottak a bicskei vasútállomáson történt incidensről – írja a Der Standard. Mint ismert, szeptember elején több médium is közzétett egy képet egy síneken fekvő menekültcsaládról, az eseményt úgy mutatva be, mintha a családtagokat a magyar rendőrök lökték volna a sínekre. A képaláírásban pedig arról számoltak be, hogy a magyar rendőrök a menekülteket akaratuk ellenére viszik a menekülttáborokba. Mint ismert, egy videóból később kiderült, hogy nem a rendőr, hanem a képen szereplő férfi lökte szándékosan a sínekre feleségét és gyermekét.

Hírdetés

Ezt követően fordult több olvasó is a sajtótanácshoz a „szuggesztív képet” kritizálva – olvasható a bizottság pénteki sajtóközleményében. A testület úgy ítélte meg, az olvasók olyan hamisan közvetített képet kaptak a helyzetről, ami tévesen rendőri brutalitás látszatát kelthette, ezért helyesbítésre szólította fel az érintett lapokat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »