Elmeorvosi vizsgálatra küldte az aljas biztosító a veronai buszbaleset áldozatainak gyászoló hozzátartozóit

Elmeorvosi vizsgálatra küldte az aljas biztosító a veronai buszbaleset áldozatainak gyászoló hozzátartozóit

Újból és újra feltépik a sebeket – felháborodva mesélték a veronai áldozatok gyászoló hozzátartozói, hogy elmeorvosi vizsgálatnak vetették alá őket. A tesztre az ügyben érintett biztosítótársaság „invitálta” a kártérítésre jogosult családtagokat – tudta meg a Blikk.

– „Mire költené, ha egy nagyobb összegű kártérítést ítélnének meg önnek?” – többek között ezt a kérdést tette fel az egyik, a testvérét elveszítő tinédzsernek a biztosítótársaság szakértője – mesélte a neve elhallgatását kérő érintett szülő. – Ehhez hasonló ízléstelen kérdésekkel bombáztak többünket. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ilyen „tesztre” egyáltalán sor kerülhet. Ez bőven túllépi a jó ízlés határát! – háborgott joggal a családtag.

A tragédiában érintettektől a biztosító korábban pszichológiai szakvéleményt kért. Ezt a gyászolók az ügyvédjük által kiválasztott szakértő segítségével csináltatták meg, majd csatolták a kártérítési igényük benyújtásakor.

– A biztosítónak azonban ez nem felelt meg, emiatt elmeorvosi szakértőt rendelt ki – tette hozzá egy másik hozzátartozó. – Természetesen próbálunk együttműködni, de az mindenkit felháborít, hogy sem a gyászunkra, de még a nehéz időszakot élő gyerekekre sincsenek tekintettel!

A szülők azt sem értik, mi a célja a biztosítónak az eljárással. Ahogyan a Blikknek fogalmaztak, jóhiszeműen remélték, hogy a döntéshozók empatikusan kezelik majd őket, ezzel szemben egyelőre nem látják, meddig húzódik még az ügyük.

Hírdetés

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) nem kívánt reagálni. Figyelmünkbe ajánlották korábbi közleményüket, amelyben azt írták: kiemelten kezelik a veronai baleset károsultjainak ügyét.

Az érintett biztosító (a Groupama Biztosítóról van szó, csak a gyáva bulvárújság nem meri leírni – a szerk.) ugyanezt írta válaszában, amelyben közölték, hogy a biztosítási titokra tekintettel nem közölhetnek részleteket az ügyről.

A biztosító kérheti a tesztet

– Peren kívüli eljárásnál a biztosítónak joga van pszichológiai véleményt kérni, hogy a sérelemdíj mértékét megállapítsa. Ennek eredményét az általa választott elmeorvossal is felülvizsgáltathatja – tudta meg a lap dr. Kosdi Kornél ügyvédtől.

Az olaszországi Verona közelében 2017. január 20-án éjjel szenvedett balesetet a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóinak busza. A szerencsétlenségben tizenheten meghaltak, huszonhatan megsérültek. A biztosító korábban azt közölte: ahol meghatározható volt a kártérítés összege, kifizették azt. A sérülteknél egészségi állapotuk alakulásától függően határozzák meg a sérelemdíjat. A tragédia kapcsán vádemelés márciusban várható Olaszországban.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »