Élményközpontként nyit újra a Párisi Nagyáruház

Élményközpontként nyit újra a Párisi Nagyáruház

A világ legmodernebb tudományos játszótere költözik a Párisi Nagyáruház épületébe, ahol a jövő hét végén nyílik meg a világszámokat befogadó Andrássy Élményközpont.

Legutóbb könyvpalotaként üzemelt az Alexandra könyvkiadó cégére alatt a Párisi Nagyáruház, amelynek 1500 négyzetméter összterületű földszintjét és első emeletét a TulipánTündér Produkció vette bérbe hosszú távra – tudtuk meg Illés Gabriellától, a vállalkozás ügyvezető igazgatójától. A műemlék épület Pest egyik legfrekventáltabb részén található, ennek ellenére, avagy éppen ezért rendhagyó funkció révén telik meg élettel hamarosan.

Az Andrássy Élményközpontban egy Japánból vásárolt licencű kiállítás, az Európában elsőként Budapesten látható tudományos játszótér, a Future Park nyílik meg.

A Lotz terem egyelőre nem üzemel, de freskóit a látogatók megtekinthetik. A 250 négyzetméteres felső szintet az előző bérlő kávézóként és cukrászdaként hasznosította, várhatóan a jövőben sem lesz ott más, de az üzemeltetője még nincs meg a helynek.

Hírdetés

A patinás Párisi Nagyáruház épületét nem a bérlő, hanem a tulajdonos újítja fel az új lakó számára, amelynek neve, a TulipánTündér Produkció nem ismeretlen a budapesti élménypiacon.

A vállalkozás 2013-ban jött létre azzal a céllal, hogy különleges szórakoztató produkciókat hozzon létre és hozzon Magyarországra. Nevükhöz fűződik például a méreteivel és egyedi látványvilágával a Broadway előadásait idéző Játékkészítő című pop-show-musical, amelyet két év alatt nagyjából százezren láttak, a tavalyi Álomutazó című családi mesemusicalre pedig 50 ezer néző volt kíváncsi.

Illés Gabriella elmondta: nagyon régóta kerestek egy élményközpontnak helyet a városban, eddigi négy nagyszabású interaktív kiállításukat – a The Champion – A Bajnok, a Gooól!, a Gateway to Space és a Living Dinosaurs – Őskori állatkert címűt – a Millenáris Parkban rendezték meg. A Párisi Nagyáruház remek helyen van, kihívást igazából az épület adottságai jelentenek, hiszen egészen más célra épült hajdan.

A teljes cikk a Világgazdaság szerdai számában olvasható


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »