Élmények, kalandok két keréken (Székelyföldi Bringás Vándortábor)

Élmények, kalandok két keréken (Székelyföldi Bringás Vándortábor)

Kerékpározva járhatják be és ismerhetik meg Székelyföld hagyományait, történelmét és természeti kincseit azok a diákok, akiket a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői idén nyáron is kiváló szabadidős és közösségépítő tevékenységekkel várnak. A vándortábor székelyföldi kiadására idén összesen 24 turnusban jelentkezhetnek az érdeklődők április 30-ig. Újdonság, hogy a kezdeményezést most már ingyenes, egynapos kerékpáros osztálykirándulásokkal is kiegészítették, mindkét lehetőség nyitott székelyföldi, illetve magyarországi diákcsoportok számára egyaránt.

A szervezők tájékoztatása szerint a Székelyföldi Bringás Vándortáborba 14. élet­évüket betöltött, 15–23 fős diákcsoportokat várnak, akiket kísérőik az egyhetes kerékpározás során Sepsi­szentgyörgyről indulva több mint 250 kilométeren, Háromszéket és Hargita megyét is érintő útvonalakon vezetnek. Bár az útvonal 10-es nehézségi besorolású, a szervezők közölték, a tavalyi 544 résztvevő közül mindenkinek sikerült indulástól a célig teljesítenie a távot. A jelentkezőknek egy jól megtervezett, biztonságos és látványosságokkal teli útvonalat biztosítanak, továbbá kerékpárokat, sisakot, személyre szabott pólókat és kulacsot, képzett túrakísérőt. A tábor ideje alatt biztosítják a biciklik szervizelését, gondoskodnak a csomagszállításról, étkezésről és szállásról.

Hírdetés

Az idei újdonság, hogy a vándortáboros bicikliket akár osztálykirándulásokra is igénybe lehet venni a következőkben. A díjmentes lehetőséggel felső tagozatos és középiskolai diákok élhetnek, a csoportok létszáma legkevesebb 20 fő és egy kísérő tanár lehet. A szervezők szerint ezek a túrák jó alkalmat teremtenek arra, hogy a diákok fejlesszék kerékpáros képességeiket, miközben jó közösségépítők és izgalmas kalandok forrásai is.

A kerékpáros táborokról, valamint az osztálykirándulásokról bővebb információk a bringasvandor.hu honlapon érhetők el, további tájékoztatás Gombos Zoltán útvonalfelelőstől is igényelhető a 0745 391 333-as telefonszámon vagy e-mailben a [email protected] címen.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »