Elmenekült Németországból a Pagida alapítója

Elmenekült Németországból a Pagida alapítója

Spiegel Online, Breitbart

Lutz Bachmann, a Hazafias Európaiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) szervezet és párt alapítójának el kellett menekülnie hazájából, mivel a német kormány utasítására a hatóságok már-már elviselhetetlen nyomást helyeztek rá.

Bachmann a Spiegel Online információi szerint családjával együtt a Kanári-szigetekre, Tenerife városába költözött, miután elege lett az őt és szeretteit érő sorozatos állami zaklatásból.

A portál úgy tudja, hogy a Pegida alapítója az utóbbi öt hónapban hozta meg a nehéz döntést, és azért bukkan föl egyre ritkábban a szervezet nagygyűlésein, tüntetésein, mert külföldről jár haza Németországba.

Bachmann a YouTube-on közzétett videóüzenetében részletezte, mi vezetett oda, hogy kénytelen volt elhagyni Drezdát és miért nem élhet már Németország területén.

Hírdetés

A videóban a Pegida alapítója elmondja, hogy egyre több halálos fenyegetést kapott, de megemlíti, hogy ismeretlenek többször is be akartak törni a házába, de azt is hozzáteszi, hogy a felesége komoly mentális tortúrán esett át annak köszönhetően, hogy férjét folyamatosan vegzálták a hatóságok.

A férfi azt is megemlíti, hogy kocsiját is megrongálták, méghozzá úgy, hogy lehetőleg balesetet szenvedjen vele (az eset rendkívül emlékeztet arra, amikor tavaly októberben a UKIP akkori vezetőjének, Nigel Farage-nak az autóját rongálták meg ismeretlenek Brüsszelben).

A német rendvédelmi szervek migránsokra vonatkozó Facebook-kommentek miatt le is tartóztatták Bachmannt, majd a drezdai bíróság gyűlöletbeszéd miatt komoly pénzbírságra ítélte a mozgalom életre hívóját.

Bachmann Tatjana Festerling, Pegida-társelnököt is bírálta a videóban, mivel ő volt az első, aki nyilvánosságra hozta, hogy az alapító immár a a Kanári-szigeteken él. Szerinte Tatjana-nak meg kellene értenie, hogy családja biztonságáért volt kénytelen elhagyni hazáját, nem pedig mert már nem hisz az ügyben.

Bachmann hitet tett amellett, hogy továbbra is aktív szerepet fog vállalni a Pegida akcióiban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »