Elmarasztaló véleményt mondott Hitlerről, vádat emelnek ellene

Elmarasztaló véleményt mondott Hitlerről, vádat emelnek ellene

Az ügyészség "közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt" emelt vádat egy 63 éves férfival szemben, aki a vád szerint pár hónappal ezelőtt a belváros egyik utcájában "durván sértő és gyűlölködő módon olyan félelemkeltő szavakat kiabált az izraeli konzulnak és fiának, hogy az a sértettekben riadalmat keltett".

Idén április 25. napján az esti órákban Izrael Állam budapesti Nagykövetségének konzulja, Motti Rave a XIII. kerületi Pozsonyi utcában héberül beszélgetett a fiával, aki kapedlit viselt. A vád szerint a vádlott ekkor odalépett hozzájuk, és a tőle mintegy másfél méterre álló sértetteknek "vallási csoporthoz tartozásukkal összefüggésben durván sértő és gyűlölködő szavakat kiabált". Egyebek mellett közölte velük, hogy a szemében büdös zsidóknak minősülnek, és azon véleményének is hangot adott, hogy "Hitlernek be kellett volna fejeznie a munkát".

A konzul megkérte, hogy magatartásával hagyjon fel, a vádlott azonban "korábbi kijelentéseit emelt hangnemben megismételte", majd "további fenyegető tartalmú kijelentéseket tett". Ekkor Rave hívta a rendőrséget a járőrök pedig azonnal be is vitték a saját hazájában véleményt nyilvánító magyart. Az ügy most jutott el a vádemelésig.

Hírdetés

A szörnyűséges "bűncselekmény" három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

(HVG – Index nyomán)

Korábban írtuk: A nemzetiszocializmus vívmányait kevesellte egy budapesti magyar – az izraeli konzul rendőrt hívott rá


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »