Elmaradhat a rég várt nyugdíjreform

A Standard & Poor’s az októberi brazíliai elnökválasztás közelsége miatt kételkedik a nyugdíjreform egyébként elengedhetetlennek tartott idei végrehajtásában.

A Standard & Poor’s (S&P) az októberi brazíliai elnökválasztás közelsége miatt kételkedik a nyugdíjreform egyébként elengedhetetlennek tartott idei végrehajtásában, s erre hivatkozva az ország hosszú távú adósbesorolását BB-ről BB– szintre rontotta, miközben a hosszú távú kilátásokhoz a stabil jelzőt illesztette. Így Dél-Amerika legnagyobb gazdasága az S&P-nél már három fokozatra került a befektetésre ajánlott kategóriától. A Moody’snál és a Fitch Ratingsnél egy szinttel jobb az ország helyzete a 24 fokozatú adósbesorolási skálán.

– mondta a Világgazdaságnak Móró Tamás, a Concorde vezető stratégája.

Hírdetés

Az egész latin-amerikai régióban fontos a nyersanyagpiac helyzete, e termékek ára a közelmúltban lendületesen emelkedett.

– tette hozzá Móró Tamás.

A Sao Pauló-i Bovespa index pénteken mindössze 0,02 százalékkal csökkent a leminősítés után, az elmúlt egy évben 24,7 százalékkal emelkedett a kurzus. A december közepén a tőzsdére bevezetett BR Distribuidora, a Petrobras üzemanyag-kereskedő részlegének árfolyama az elmúlt egy hónapban 13,8 százalékkal 17,07 reálra emelkedett. A vezető argentin tőzsdeindex 77,1, a chilei 36,6, a mexikói pedig 6,4 százalékkal emelkedett az elmúlt egy évben.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »