Ellopták az arany WC-csészét a Blenheim kastélyból

A Blenheim kastély barokk műemlék épületéből elloptak egy 1 millió font értékű 18 karátos arany WC-csészét – írta a BBC. A bűncselekmény miatt a kastély zárva tart.

Az eset szombat virradóra történt. A tolvajok komoly károkat és csőtörést is okoztak a lopás során. A rendőrség szerint az elkövetők két autót használtak és a helyszínről elmenekültek. Ugyanakkor egy 66 éves férfit őrizetbe vettek – számolt be a nem mindennapi bűntényről a BBC.

[*]

A tömör arany WC, amely Maurizio Cattelan olasz művész alkotása csütörtök óta látható az Oxford melletti Woodstockban, amely Winston Churchill szülőhelye is egyben. Korábban a Guggenheim Múzeumban volt kiállítva.

A hírekbe akkor került be, amikor Donald Trump Van Gogh képeket szeretett volna kikölcsönözni a múzeumtól, de ezt a New York-i múzeum vezetés elutasította, és a festmények helyett az arany WC csészét ajánlották fel.

Hírdetés

https://www.bbc.com/news/av/embed/p07ncfdr/49700620

A 18 karátos WC egyébként nemcsak műalkotás, hanem használni is lehetett, igaz személyenként maximum három percig, hogy elkerüljék a nagy sorokat.

A kastély igazgatója sajnálkozását fejezte ki az eset kapcsán, de megjegyezte, hogy talán ez is hozzájárulhat ahhoz az olasz művész alkotása hallhatatlanná váljon.

A Blenheim kastély Marlborough herceg tulajdonában áll.

(Híradó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »