Ellopták a réz ablakpárkányokat a debreceni Nagytemplomról

Ellopták a réz ablakpárkányokat a debreceni Nagytemplomról

Döbbenetes!

 

Lopással gyanúsítják a debreceni Nagytemplomot február 9-én éjszaka megrongáló két férfit – közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu-n.

A gyanú szerint egy ötvenéves férfi és harminckét éves társa réz ablakpárkányokat lopott a Nagytemplom épületéről. A helyi bűnügyesek befejezték a nyomozást velük szemben.

A nyomozás adatai szerint az ötvenéves férfi február 9-én éjszaka megbeszélte harminckét éves ismerősével, hogy ellopják a debreceni Nagytemplom rézből készült ablakpárkányait. Elsétáltak a Kossuth térre, majd az épület mögött belekezdtek a műveletbe. Az idősebb férfi egy harapófogóval kezdte felfeszíteni az ablakpárkányokat, míg társa a figyelő szerepét töltötte be. Az ötletgazdának három lemezt sikerült leszednie, azonban többet megrongált. 

Hírdetés

Másnap az első útjuk egy helyi MÉH-telepre vezetett, ahol eladták az ablakpárkányokat.

Az idősebb férfit február 13-án fogták el a járőrök, míg társát másnap a bűnügyesek állították elő a rendőrkapitányságra. Kihallgatásukon mindketten beismerő vallomást tettek.

Az ügy teljes körű felderítése során a rendőrök felkeresték a MÉH-telepet is, ahol sikerült hiánytalanul lefoglalniuk a leadott rézlemezeket. A nyomozók a páros mindkét tagját őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt.

Borítókép: a debreceni Nagytemplom (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

www.magyarnemzet.hu

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »