Ellopták a bankkártyát, lenyúltak 20 ezer eurót és még zsaroltak is

Nem semmi, amit elkövetett egy duó Izsákvfalván (Žakovce) a Késmárki járásban. A rendőrök egy 34 éves férfit és egy 15 éves fiút csíptek fülön, akik egy férfit károsítottak meg 20 ezer euróval és a tetejébe még intim fotókkal is zsarolták. A poprádi illetőségű idősebb elkövető már rács mögött van, fiatalkorú, ukrán cinkostársa szabadlábon védekezhet.

Az elkövetők az egyik családi házból ellopták a háztulajdonos mobiltelefonját és hitelkártyáját. 

Ezzel a kártyával azután három sikeres átutalást hajtottak végre – 2000 euró értékben – egy szerencsejáték portálra. További huszonhat utalás már sikertelen volt, tájékoztatott az eperjesi rendőrségi szóvivő, Daniel Džobanik.

Két nappal később a poprádi férfi azzal kereste fel a megkárosítottat, hogy kompromittáló képei és videói vannak róla.

Hírdetés

Hogy ne hozza nyilvánosságra ezeket, 5 ezer eurót követelt. Félelmében és családi nyugalma érdekében a károsult még aznap átadta neki a pénzt, mondta el a szóvivő.

A poprádi férfi ekkor újra segítségül hívta 15 éves cinkosát és betörtek a házba. Ezúttal 12 ezer eurót loptak el.

A késmárki rendőrök a következő napokban a lefoglalt bizonyítékok alapján mindkét gyanúsítottat elfogták.

A nyomozó fogva tartást javasolt, amivel a bíró is egyetértett. A 34 éves férfi tehát a tárgyalóteremből bilincsben távozott. A 15 éves cinkos sem ússza meg büntetés nélkül. Magánlaksértés, rablás és fizetőeszköz jogtalan használata miatt vonják felelősségre, de ő szabadlábon védekezhet.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »