"Ellőni a józan ész határán túlra" – harci céllövés 315 méter távolságba

"Ellőni a józan ész határán túlra" – harci céllövés 315 méter távolságba

"Füzér-bástyalövés": az alább látható videón a fűben vízszintesen elhelyezett 1 m-es célt Mónus József 68 cm-re a középpontjától találta el. 15 lövésből 7 db vessző 4 méteren belül, 3 db 2 méteren belül csapódott le a céltól.

A lövés bizonyítása annak, hogy egykori várvédő harcosaink képesek voltak (mint jelen esetben is) a célterülethez képest 120 méter magasságban álló Füzér vár bástyájáról is tökéletes pontossággal eltalálni ellenfeleiket.

A lövés harci íjjal történt, 35 grammos fatestű harci nyílvesszőkkel. A nyílvesszők 7 grammos hegyekkel voltak ellátva. Ezen fegyverek segítségével akár páncélozott ellenfelet is képesek voltak megsemmisíteni őseink!

A Farkas a nagy történelmi helyszíneket, várakat felkeresve a múlt tiszteletéért, a nemzeti öntudat megerősítéséért lő mások számára lehetetlennek tűnő távolságból és célokra.

Hírdetés

További helyszínek:

Sümegi bástyalövés, selyempárnára, hiszen egykor a várainkat ostromló vezérek adott esetben selyempárnáról szemlélték az ostromokat:

Nagyvázsonyi bástyalövés, csülökre. Bizonyságot ad, hogyan lehet pl. egy ellenfél kezében lévő apró tárgyat kilőni bástyafokról:

Illetve egy filmecske arról, hogy a Farkas nagy lövéseinek a titkát hányan szeretnék megtudni: ez jól látható a videó 1,43. percétől: fényképező emberek tömkelege látható rajta. (Adana, 2016., Eurázsia Bajnoki címvédő verseny – itt szerezte meg a Farkas 4. eurázsiai bajnoki címét.)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »