Ellenzi a Pannon-Pázmány fúziót a polgármester

Ellenzi a Pannon-Pázmány fúziót a polgármester

Tízéves együttműködés van a Pázmány és a Pannon karai között, ezért csatlakoznának utóbbi egyetemhez a veszprémiek.

Arra kéri a Pannon Egyetem szenátusát Porga Gyula, hogy akadályozza meg a Műszaki Informatikai Kar csatlakozását a Pázmány Péter Katolikus Egyetemhez – közölte a Veol.hu. A város polgármestere szerint nem szabad, hogy „egy szűk csoport egyéni érdekei tönkretegyék az eddigi munkát.” Korábban beszámoltunk róla: a Műszaki Informatikai Kar titkos szavazáson döntött a csatlakozási kérelemről, amit nulla ellenszavazattal kilencen támogattak és ketten tartózkodtak. A műszaki informatikusok veszprémi székhellyel, önálló karként, a mostani tevékenységet fenntartva kívánnak csatlakozni.

Porga szerint Veszprém és a Pannon Egyetem közti együttműködés eddig a feltétlen bizalomról szólt, és szerinte a csatlakozási szándék szembemegy mindazzal, amit közösen képvisel a város és az egyetem. A polgármester elmondta, a szenátus mellett Balog Zoltán miniszternek is levelet ír, hogy ő se biztosítsa támogatásáról a tervet. Porga úgy vélte, a július 1-jén az egyetem vezetését átvevő Gelencsér András rektorral szemben sem elegáns a lépés.

Hírdetés

Évtizedes szakmai együttműködés

Több mint tízéves együttműködés van a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara között – jelentette ki a Veol.hu cikke szerint Piglerné Lakner Rozália, a veszprémi kar dékánja. Mint elmondta, a két kar működésének azonosak az alapelvei, és mindkettő létrehozásában aktív szerepet vállalt Roska Tamás. Továbbá a karok mindhárom alaptevékenységére (oktatás, kutatás, kutatás-fejlesztés) kiterjed a szakmai együttműködés – közölte. Szerinte viszont már nem elég az intézményközi együttműködés a karok nemzetközi szintű elismertetéséhez.

A dékán közlése szerint a vidékfejlesztés céljait is szolgálja a csatlakozás, de a jó együttműködés a Pannon Egyetem többi karával továbbra is megmaradna.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »