Ellenzéki lett a Hír TV és a Magyar Nemzet

Ellenzéki lett a Hír TV és a Magyar Nemzet

Kövér: a Magyar Nemzet és a Hír Televízió a mi szempontunkból nem kezelhető másként, mint ellenzéki orgánumként.

A házelnök az újság szombati számában a Simicska Lajos által a miniszterelnökkel szemben megfogalmazott ügynökváddal kapcsolatban úgy vélekedett, „Simicska Lajos a magyar közélet betegségének egyik tünete”, valós tényanyag nélküli vádaskodásról van szó, amit ráadásul még dokumentumok is cáfolnak.

Hírdetés

Kövér László szerint amit Simicska tett, olyat normális ember józan állapotában nem tesz. Láthatóan az „ott a haza, ahol a haszon” elvét vallja, vagyis addig támogat egy kormányt, amíg az a személyes gazdasági érdekeit nem sérti”.

„Megerősítést nyert, hogy ha az ország érdeke azt kívánja, a Fidesz-kormány mindig kész erős érdekcsoportokkal is szembemenni” – mentegetőzött. A házelnök szerint a jobboldal médiából tájékozódó része is kárt szenvedett, hiszen egyelőre, még egy rövid ideig orientációs zavarban lesznek, mivel a megszokott orgánumaik más üzeneteket és magyarázatokat közvetítenek, mint eddig.

„Fontos tanulság, hogy a sajtószabadság ma a tulajdonos szabadságát jelenti, ez Simicska nyilatkozataiból egyértelműen kiderül. S ha ez így van, akkor a Magyar Nemzet és a Hír Televízió a mi szempontunkból nem kezelhető másként, mint ellenzéki orgánumként, ahonnan támogatást nem, ellenben támadást, indokolatlan bírálatot bármikor kaphatunk”. Hozzátette, erre saját híveiket is fel kell készíteniük és új csatornákat kell találni, hogy üzeneteiket, érveiket eljuttassák választóikhoz.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »