Ellenzéki előválasztás: a miniszterelnök-jelöltek vitája – élőben

Ellenzéki előválasztás: a miniszterelnök-jelöltek vitája – élőben

Először vitáznak a televízióban az ellenzéki előválasztáson a miniszterelnök-jelöltnek pályázó politikusok – kövesse velünk élőben!

Az ATV-n közvetített vitában Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Jakab Péter, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter ismertette álláspontját. Ők gyűjtötték össze a miniszterelnök-jelölt jelölti pozícióhoz szükséges húszezer aláírást.

A vitában három témakörben beszélhettek a kisorsolt sorrendben:

  • a bérek, nyugdíjak, szociális ellátások
  • az egészség és oktatás ügye
  • a közéleti tisztaság, a korrupció csökkentése és az elszámoltatás

Hírdetés

Az első kérdés az volt, hogy az első héten mi lenne a három legfontosabb intézkedése.

Jakab Péter: Vissza kell menni az alapokhoz, minden olyan törvényt hatályos kívül kell helyezni, amely lehetővé tette az állampárt létrehozását. Teljes sorcserét kell végrehajtani, biztonságos átmenet lesz. Csatlakozni kell ez európai ügyészséghez. Helyre kell állítani az egészségügy helyzetét, már az első héten életmentő beavatkozásra van szükség.

Márki-Zay Péter: szakértői kormányra van szükség. A második legfontosabb az elszámoltatás, ehhez új alkotmány kell. A harmadik átfogó intézkedéscsomag, eben az önkormányzatok önállósága, az uniós támogatások újjászervezése, a média és az ügyészség felszabadítása az állampárt hatalma alól. Haadéktalanul a béreket is rendezni kell a rendőrségen a pedagógusoknál és az egészségügyben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »