Ellentmond a jegyzőkönyv a veronai baleset sofőrjének

Nagyon súlyos alvászavarban szenvedett és a vezetési képességet befolyásoló gyógyszert is szedett az a sofőr, aki a buszt vezette a veronai tragédia pillanatában – az Origo birtokába jutott jegyzőkönyvek szerint.

Hírdetés

A hírportál úgy tudja, hogy betegségeiről nem tájékoztatta a főnökét, valamint az is kérdéses, hogy az út előtt elkapott influenzából kigyógyult-e. Több tényező közrejátszott a tragédiában – ez áll a balesetről készült jegyzőkönyvben, aminek egy része az Origo birtokába jutott. Feltehetően hamarosan közzéteszik a teljes jegyzőkönyvet.

A megvizsgált dokumentumok alapján az olasz nyomozók egyértelműen az egyik sofőrt teszik a január 20-ai, olaszországi tragédia felelősévé, amelyben a magyar diákok busza szenvedett balesetet Verona közelében – állítják a hírportálon.

Közben a sofőr hamarosan elhagyhatja a kórházat, ám az orvosok véleménye szerint szakmájához valószínűleg már nem térhet vissza. A férfi a sajtónak adott nyilatkozatában egyébként hangsúlyozta, hogy nem aludt el a volán mögött.

A tragédiában tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »