"Ellenőriznünk kell a gondolkodását" – "transzneműeken" viccelődő brit munkásra csapott le az orwelli rendőrség Angliában

"Ellenőriznünk kell a gondolkodását" – "transzneműeken" viccelődő brit munkásra csapott le az orwelli rendőrség Angliában

Az 53 éves Harry Miller egy humberside-i négygyermekes dokkmunkás, aki a Twitteren tovább közölt ("retweetelt") egy "transzneműeken" viccelődő, limerick műfajú versikét. A szövegben többek között az szerepelt:

A melleid szilikonból vannak, a vaginád nem vezet sehova.

A tweet kapcsán a rendőrség bejelentkezett Harry Millernél: Mansoor Gul elmondta neki, hogy vagy 30 "potenciálisan offenzív" twitterüzenetéről tudnak, és különösen ez a limerick vers a problémás.

"Elmondtam, nem én írtam ezt. Ő azt mondta: »Ah, de ön kedvelte, és tovább reklámozta.« Megkérdeztem, miért pazarolja az idejét egy nem bűncselekményre. Ő azt mondta, »ez nem bűncselekmény, de gyűlölet-incidensként lesz regisztrálva«" – idézi a brit férfit a Telegraph.

Ellenőriznünk kell a gondolkodását

A rendőr elmondta neki: "Voltam egy kurzuson, és amit önnek meg kell értenie, hogy lehet olyan magzat, aminek női agya van, de férfi testrészeket növeszt, és ez a transznemű személy". A rendőr hozzátette azt is: "Ellenőriznünk kell a gondolkodását"​.

Hírdetés

A rendőri vizsgálatról egyébként a cégének vezetői értesítették Millert, aki nem is tudja, a panasztevő honnan tudta meg, hol dolgozik, mert a Twitteren sem a saját teljes identitását, sem a munkahelyét nem nevezte meg soha. A panasz része volt az is, hogy az érintett cég "nem biztonságos környezet" lehet a "transznemű személyek" számára – Miller tweetjei miatt.

"Nem hiszem el, hogy mi történik az Egyesült Királyságban a transzgenderizmus nevében, és, ami rosszabb, még csak nem is gondolkodhatunk vagy beszélhetünk róla" – mondja Harry Miller az esetről.

Bűncselekmény hiányában is vizsgálódni kell

A Telegraph elérte az érintett rendőrt is. Mansoor Gul a lapnak elmondta: a magzatos példát onnan vette, hogy előző nyáron részt vett egy transznemű személy által tartott kurzuson. "Ugyan egyik tweet sem volt bűncselekmény, de elmondtam Miller úrnak, hogy ez a limerick olyasmi, ami felháborítja a transznemű közösséget. Figyelmeztettem, hogy ha ez fokozódik, akkor további intézkedést kell foganatosítanunk. Ha valaki azzal jön elő, hogy »gyűlölet-incidens áldozata vagyok és ez nagyon felháborít engem«, akkor vizsgálatot kell indítanunk" – mondja a brit rendőr.

A Telegraph emlékeztet: a Humberside-on 13 százalékkal növekedett a bűncselekmények száma 2018 szeptemberéig, ami magasabb a 8 százalékos növekedést mutató brit átlagnál.

"Én csak egy szőrös seggű melós vagyok, aki káromkodik, iszik és focit néz. De van egy feleségem, egy anyám és a lányaim, és amikor az ő jogaikról meg biztonságukról meg a többi nőéről van szó, a férfiaknak meg kell szólalniuk" – fakadt ki a Telegraph-nak Miller. Elmondta azt is, hogy felvette a kapcsolatot az eredeti limericket író nővel, és azt tervezik, limerick-túrára indulnak a rendőrőrsökre.

Abszolút egy orwelli állam felé haladunk, és a rendőrség az 1984-et használja kézikönyvnek, és ez halálra ijeszt engem.

"A szólás szabadságát csak úgy lehet megvédeni, ha kurvára tovább beszélünk" – szögezte le Miller.

(The TelegraphBBC – Mandiner nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »