Ellenállt és fenyegette a rendőröket a vöröscsillagos Vajnai – dől majd a lé a provokátorhoz

Ellenállt és fenyegette a rendőröket a vöröscsillagos Vajnai – dől majd a lé a provokátorhoz

Vajnai Attila, a vöröscsillagos provokátor újra akcióba lendült. Egy Hitlert ábrázoló hanglemez miatt rettegve hívta a rendőrséget, de miután nem jöttek, ultimátumot adott a hatóságnak, majd elkezdte összefirkálni a járdát. A kiérkező rendőröknek nem igazolta személyazonosságát, ellenállt, ezért szépen megbilincselték.

Bejelentést tett náci emléktárgy miatt, őt teperték le a rendőrök a Klauzál téren – ezzel a címmel jelent meg cikk vasárnap délután a hvg.hu-n Az írás szerint Vajnai Attila, a Munkáspárt 2006 nevű neokommunista párt elnöke egy Adolf Hitlert ábrázoló kép miatt hívta ki a rendőröket a Klauzál téri piachoz, de az árus helyett vele szemben intézkedtek a rendőrök.

A PestiSrácok.hu megkeresésére a rendőrség a következő tájékoztatást adta. Vasárnap délelőtt 10 óra 56 perckor bejelentés érkezett a rendőrségre, mely szerint a bejelentő (Vajnai Attila) a Klauzál téri vásárcsarnokban egy Hitlert ábrázoló portrét látott, amely őt zavarta. A rendőrök visszahívták telefonon, és jogi felvilágosítást adtak neki, azonban a bejelentő a rendőrt folyamatosan kioktatta és fenyegette.

Vajnai 28 perccel később, 11 óra 24 perckor ismételten bejelentést tett és rendőri intézkedést kért, ám egyúttal ultimátumot is adott: ha a rendőrök tíz percen belül nem mennek ki intézkedni, akkor a járdát összefesti.
A rendőrök ezután kimentek a helyszínre, és észlelték, hogy a bejelentő a járdára fest. A rendőrök azt kérték tőle, igazolja személyazonosságát és hagyja abba cselekményét. Vajnai azonban az intézkedés alól magát kivonva a vásárcsarnokba távozott.

Hírdetés

A rendőrség tájékoztatása szerint a járőrök a férfit ismételten felszólították a személyazonosságának igazolására, amelynek nem tett eleget ezért a járőrök megpróbálták feltartóztatni. Ám Vajnai ellenszegült, ezért a rendőrök vele szemben testi kényszert alkalmaztak és megbilincselték. Az intézkedést követően a férfi fájdalomra panaszkodott ezért a rendőrök mentőt kértek a helyszínre, akik a férfit kórházba szállították. A férfinek sérülése nem keletkezett. A rendőrség a Hitler-kép kapcsán azt közölte: a portré valójában egy Hitlert ábrázoló hanglemez, amelynek árusítása bűncselekményt nem valósít meg.

Vajnai Attila neve onnan lehet sokak számára ismerős, hogy a korábbi években rendszeresen vöröscsillagos, sarló-kalapácsos jelvényekkel provokálta közvéleményt. Mivel ezek a jelképek Magyarországon tiltott önkényuralmi jelképnek minősülnek, ezért a rendőrség megbüntette őt, amelyet a magyar bíróságok helyben hagytak, ám a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága 2014-ben elmebeteg indoklással kártérítést ítélt meg Vajnainak.

Hihetetlen, hogy éppen Vajnai, aki rendszeresen tiltott kommunista önkényuralmi jelképekkel hecceli az országot (és különösen azokat, akiket a kommunizmus nyomorított meg), egy olyan Hitler-kép miatt rendez ócska színjátékot, amely nyilvánvalóan nem önkényuralmi jelkép. (Mint ahogy a több mint tízmillió ember haláláért felelős Sztálin képének nyilvános bemutatása sem az. Vagy a tízmilliókat kiirtó Mao Ce-tungé sem.) Kíváncsian várjuk, hogy Strasbourg hány millió forintot ítél majd meg Vajnainak a legújabb provokációjáért. Amely kártérítést természetesen a magyar állam, azaz mi, mindannyian fizetünk majd…

ps nyomán


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »